Onze nieuwste pen geeft je vleugels.

Bij Luxpen geloven we in de kracht van verhalen. En omdat een pen hét voorwerp bij uitstek is om een verleidelijk verhaal mee te schrijven, trachten we ook pennen met een verhaal te maken. Historisch hout en elegant ebonite doen het uitstekend in deze categorie, maar onze nieuwste aanwinst verdient nog een extra pluim. Figuurlijk, maar ook letterlijk! Deze pen is immers het resultaat van een unieke samenwerking met Marla Mills. Deze Canadese kunstenares gebruikt immers veren als grondstof voor haar creaties.

Geen vogel voor de kat

Marla combineert hoogst origineel en artistiek in een werkwijze met een duurzame dynamiek. Werken met dieren heeft vaak een negatieve bijklank: de grens tussen gebruiken en misbruiken is dikwijls erg dun en wordt ook met de regelmaat van de klok gewoon overschreden. Marla schrijft echter een ‘schoon verhaal’, waarbij er geen bloed aan haar vaardige vingers kleeft. Ecologie en dierenwelzijn zijn een rode draad in haar aanpak: ze werkt nagenoeg uitsluitend met de veren die de vogels op een natuurlijke manier verliezen.

Een bonte bende: vogels van divers pluimage

Marla’s artistieke aanpak is er één die respect voor de natuur een ereplaats geeft, wat inhoudt  dat ze zich beperkt tot de gulle giften die de natuur voor haar in petto heeft. Ze gaat aan de slag met wat ze vindt en gebruikt diverse veren door elkaar. Het resultaat is even opvallend als origineel, omdat kunstmatige vervangen wordt door kunstig. Parelhoen, ringhalsfazant en veel meer: een veelzijdige variëteit aan vlerken kleurt haar werken.

Na een vliegende start gaat het heel wat minder hard

En dan begint het proces, waarbij een ‘gevleugelde grondstof’ de tergend trage transformatie naar een kunstig kleinood ondergaat. Marla werkt met koperen buisjes die ze aan de binnenkant wit schildert. Vervolgens lijmt ze de veren met een pincet op de buitenkant van het buisje, een precair en precies werkje waarvoor een extreem engelengeduld een basisvoorwaarde is.

Als het kunstige kleefwerk achter de rug is, laat Marla de betoverende buisjes volledig drogen, om ze in een finale fase in heel heldere acryl te gieten.

Af en toe wanhopen…

Met deze beeldschone buisjes gaan we bij Luxpen aan de slag. En dat is best een zenuwslopend zaakje: het is allesbehalve eenvoudig om de breekbare buisjes  goed op te spannen. Elk blokje is ook anders gegoten en op het einde blijft er hooguit 10 mm over. Uiteraard werk ik uiterst voorzichtig en precies, maar zelfs dan is het mogelijk dat ik ‘de strijd verlies’. Als je weet dat zo’n blokje tussen de 25 en 35 euro kost, moet ik je niet vertellen dat er dan een stevige vloek wordt gelost!

 

 

… maar gelukkig meestal met de pluimen gaan lopen!

Gelukkig kreeg ik het proces na wat oefenen in de vingers. En het resultaat is elke ‘uitschuiver’ waard: de pennen koppelen subliem schrijfplezier aan een uitzonderlijk uiterlijk.

Ik heb de magische materie gebruikt voor een exclusieve editie van de even functionele als fenomenale FERMOpen. Ik opteerde voor  zwart titanium met  rhodiumaccent en een hoogwaardige Schmidtvulling. Het resultaat is een prachtige pen die je echt als een kunstwerkje kan catalogeren.
Van exclusiviteit gesproken: het gaat hier letterlijk om een enig exemplaar. In plaats van een hele reeks te maken, werk ik stuk per stuk.
Helemaal gecharmeerd en niet langer tevreden met een alledaagse bic? Contacteer Luxpen vrijblijvend voor jouw pièce unique.

Wil je alles lezen over de FERMO PEN  Klik dan hier

je kan de pen HIER vinden in de shop

Gevleugelde groeten

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *