Waarom niet schrijven met een Ferme Balpen van de luxpen ” FERMO ” reeks

Vanmorgen lag in mijn brievenbus een reclamefolder: 80 balpennen voor 10 euro. Omgerekend is dat 12,5 eurocent voor een balpen of 5 oude Belgische frankskens. Ik was een beetje uit het veld geslagen. Hoe moet ik nu als maker van hoogwaardig schrijfgerei concurreren met goedkope Chinese balpennen?

Mijn ongenoegen sloeg in irritatie om als ik dacht aan wat het “leven” van zo een goedkope Chinese balpen inhoudt. Je koopt ze, of meestal krijg je ze, en dan ligt ze enkele weken lang bij je in een potje of bakje op het bureau. Je kribbelt er enkele keren wat mee, je moet vaak een tweede of derde zoeken die ook niet schrijft en tenslotte gaat die dan ook in de vuilnisbak. Herkenbaar 🙂

Is het niet vreemd dat we gewetensvol lege blikjes van ons papierafval scheiden, dat we onze glazen flessen en bokalen geregeld netjes naar de glascontainer brengen, maar dat we er geen probleem in zien om een volledige balpen weg te gooien in de restafval?

Enkele weken geleden trok de carnavalstoet door Herenthout. Vanop de grote prinsenwagen gooiden ze balpennen naar beneden. Ik was nieuwsgierig. Toen ik thuis kwam, haalde ik een van die goedkope balpennen uiteen. Ik legde de vulling op een kleine weegschaal. Daar zit niet eens 0,5 gram inkt in! Die pennen zijn je reinste boerenbedrog.

We kijken niet op een eurocent meer als we een paar schoenen kopen, want we willen dat ze lang meegaan. Aan de andere kant vinden we het niet erg dat een balpen het zo razendsnel opgeeft. “Gratis” balpennen zijn de norm geworden, en ze zijn nog slechter dan BIC’s. BIC kan tenminste nog met enige fierheid melden dat je er “2 km” mee kan schrijven. Toegegeven, 2 km klinkt wat vreemd, maar zo drukken de fabrikanten dat uit. Maar of het nu 2 km is of 3, een BIC is en blijft een wegwerpartikel.

Stel daartegenover een balpen van goede kwaliteit, zoals ik ze maak, met een vulling die 5 km aanbiedt, dan weet je dat je goed zit. Zo een balpen schrijf je leeg tot de laatste druppel inkt, omdat ze onder goede omstandigheden bewaard wordt, en omdat jij er als bezitter ook zorg voor draagt. Als de balpen dan eenmaal leeg is, dan is het materiaal dat je wegwerpt, tot een fijn staafje beperkt.

Laten we daarom het tij keren, en goed schrijfgerei kopen dat lang meegaat. Laten we ons wapenen met de FERMO, de nieuwe BALPEN Luxpen-lijn die ik uitgezet heb. Die is samengesteld uit hoogwaardige onderdelen.

Deze FERMO balpenreeks bestaat uit high-end penonderdelen van fabrikanten uit Engeland. Het model en de clipsen zijn nieuw, het draaimechanisme is uniek om de vulling zachtjes te bedienen. Als plating (afwerking) koos ik:

* Black Chrome of
* Rhodium met Black Titanium accent rings of
* Black Titanium met Rhodium accent rings.

De Black Chrome (in zwarte moeraseik) uitvoering kan je al begin maart bestellen.

Voor de andere beide versies moet je tot einde maart wachten. Die zijn geweldig mooi! De dikte van de plating is 30% meer dan gebruikelijk. Dat wordt echt iets bijzonders! De pen zal dan ook in diverse houtsoorten komen en nieuwe hi-tech body materialen?

Nu komen we aan het belangrijkste onderdeel van de pen, de vulling. Ik koos Schmidt® Refill P 900 M.

Met deze vullingen kan je maar liefst 5 km produceren! De roestvrij stalen punt met TC-bal is middellang. De inkt is zwart. Als je eenmaal met een balpen geschreven hebt waar zo een vulling in zit, wil je niets anders meer.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*