Zebrano of zebrahout: kwaliteit met een streepje voor!

Zebrano is een aantrekkelijke Afrikaanse houtsoort met een elegante esthetische uitstraling.

Zebrano staat op zijn strepen

Het schitterende strepenpatroon geeft het hout zijn verleidelijke voorkomen en zijn naam.
Het hout is in meer dan één opzicht mooie materie: zebrano laat zich gewillig draaien en is bijzonder sterk en duurzaam. Door voor zebrano te kiezen heb je letterlijk en figuurlijk een streepje voor!
Is je enthousiasme nu al niet meer te stoppen? Lees nog even verder voor je gaat shoppen!

Het heerlijke hout komt uit tropisch West-Afrika en luistert naar diverse namen die al even exotisch klinken: zebrano is de meest gebruikte, maar ook zingala, izingana en zebrawood doen de ronde.
Die laatste naam is de meest voor de hand liggende: het hout deelt de sublieme strepentekening met de meest gracieuze grazer ter wereld.
Het kernhout is gelig van kleur,  met donkerbruine aderen die evenwijdig met de buitenkant lopen. Wanneer het hout wordt gezaagd of gesneden, ontvouwt het prachtige patroon zich in volle glorie .

 

 

 

 

 

Een kneedbare krachtpatser

Zebrano is een polyvalente pleaser: hij laat zich goed draaien en bevalt mij als producent en is mooi én sterk, twee troeven voor de consument.
Zebrano wordt gebruikt voor diverse decoratieve doeleinden: designmeubelen, snij- en beeldhouwwerk, knoppen, handgrepen en gestileerde gadgets.
De kunstige koptelefoonhouder op bovenstaande foto geeft een mooi beeld van de ontelbare opties en de subtiele schoonheid van zeldzaam zebrahout. De ideale manier om het meesterlijke materiaal te leren kennen? Luxpen heeft een schitterende selectie zebrano pennen.

 

Sterren onder elkaar

Zebrano is een schitterende ster aan het houtfirmament en het hout lokt op die manier de aandacht van collega’s die zelfs een ster als logo hebben:  zebrano zorgt in de duurdere Mercedesmodellen voor een stijlvolle uitstraling en een klassevolle kleur in een indrukwekkend interieur.

Duur maar duurzaam

Laurent gaat op zebrajacht in de speciaalhandel.

Met het spreekwoordelijke vergrootglas gaat hij ter plaatse op zoek naar de beste stukken. Alleen de mooiere bomen met fijne jaarringen komen in aanmerking om de hoofdrol te spelen in een Luxpen.
Voor hout van de beste kwaliteit, ben je 10000 euro per kubieke meter kwijt.

 

Zebrano is heel erg in trek bij designmeubelen. Als fineer is het een betaalbare blikopener, maar in het selecte segment gaat men letterlijk voor de ‘full option’:  met en aan een tafel of op een stoel van massief hout, zit je nooit fout.
Ben je op zoek naar pure luxe zonder het astronomische prijskaartje van peperdure luxe?
Klik door naar de webshop van Luxpen en ga aan de haal met een prachtstuk in je favoriete materiaal.

 

Veel groeten uit het Afrikaanse woud, op zoek naar zebranohout
Laurent (iets dichterbij in Herenthout).

 

Stel gerust uw vragen of maak een afspraak via het contactformulier

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *