Bubinga: een geslaagd exploot met een onbekende exoot

Bubinga is een nobele onbekende op de Europese houtmarkt. Jammer, want achter de swingende en exotische naam zit hout met een fenomenale faam. Deze Afrikaanse houtsoort is populair in polyvalent in zijn bakermat en is onder de naam Kevazingo ook aan een Europees offensief gestart.
Met dynamisch djembegeroffel als soundtrack gaat ook Laurent aan de slag om een Luxpen uit zijn aardige vingers te toveren.
Waka waka: it’s time for Africa!

Een knappe krachtpatser

Bubinga  is een zware, vaste houtsoort. Naast stevige spierballen kan het hout ook rekenen op verleidelijke looks, met tinten die gaan van roodbruin tot violet. Het prachtige patroon zorgt voor de kers op de taart: de delicate draadstructuur is een lust voor het oog. Als het hout aan licht wordt blootgesteld, ruilt de nervatuur zijn initiële kracht voor een subtiele en oogstrelende pracht. West-Afrika is de thuisbasis van Bubinga, met Gabon als hofleverancier van hoogstaand hout.
In België maakt het hout een discrete doorbraak als Kevazingo, maar toch staat het hout met de vrolijke naam in de schaduw van soorten met een grotere faam.

 

 

 

Veelzijdig, en niet té veeleisend

Uiteraard ben ik niet blind voor de elegante esthetiek van Bubinga, maar als pennenmaker heb ik toch in de eerste plaats oog voor toegankelijke toepassingen.
Een beetje opzoekwerk leert me dat Bubinga zich leent voor een flexibele functionaliteit. Deze attractieve Afrikaan blijkt een -relatief anonieme- alleskunner.Het hout is geschikt voor kozijnen, deuren, ramen, trappen en vloeren, maar komt optimaal tot zijn recht in designmeubelen.
En wat blijkt: het laat zich ook nog eens goed draaien en laat zich met plezier tot een prachtige pen verfraaien.
Bubinga is dus in alle opzichten top, en mag dan ook niet ontbreken in de shop.

Sinds 1 januari 2017 hebben de Verenigde Naties zich over de houtsoort ontfermd en wordt er met waanzinnige prijzen geschermd.
Bij Luxpen hebben we een voorraad mét certificaat. Zoals steeds garanderen we een betaalbare verwennerij met een erkend label erbij.

 

Gelimiteerde verwennerij: wees er ‘Cites’ presto bij

Vanaf 1 januari 2017 staat Bubinga in de Citeslijst van beschermde houtsoorten. Sinds de Verenigde Naties zich over de houtsoort hebben ontfermd, wordt er met waanzinnige prijzen geschermd.

Bij Luxpen hebben we een voorraad die stamt van voor die datum. Als we in de toekomst bubinga bijkopen, zullen we uiteraard steeds opteren voor legale luxe. Bij Luxpen gaat esthetiek nooit ten koste van ethiek en staan we voor  betaalbare verwennerij met een erkend label erbij.

 

Bubinga kan een vervanger zijn voor palissander hoewel de kleur anders is. Het wordt onder andere voor handgrepen, blokfluiten en sigarenkokers en de duurdere vulpennen . Ook voor snijwerk zoals naamborden, beeldhouwwerken en fijn frees/lijstwerk.
Ik gebruik alleen gecertificeerd hout

Het is ook een zeer harde housoort en bijzonder mooi van kleur

 

 

Hout waar muziek in zit

Naast de toepassingen die we hierboven al vermeldden, is bubinga de gedroomde grondstof voor kwalitatieve kleinoden. Het hout speelt de hoofdrol in duurdere gitaren en in blokfluiten met een karakteristieke klank.
Daarnaast zorgen ze met een gracieuze greep voor de fenomenale finishing touch van een mooi mes.
En uiteraard is het ook uitermate geschikt om jou te verwennen met prachtige pennen!

 

Ps: stel gerust uw vragen of maak een afspraak via het contactformulier 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *