TruStone: schitterende stenen pennen in two tone

Bij Luxpen proberen we een aantrekkelijk assortiment aan te bieden in diverse materialen waaraan de echte liefhebber zijn hartje kan ophalen. De meeste pennen zijn van zeldzaam hout van een unieke kwaliteit en elegant eboniet zorgt voor diversiteit.

Als derde materiaal draagt TruStone zijn steentje bij: figuurlijk, maar ook letterlijk, want het materiaal bestaat voor 85 % uit natuursteen. TruStone ontstaat door deze natuursteen te malen te pigmenteren en met gomhars te combineren. Deze magische mix heeft iets weg van een wonder, en de gouden nervatuur die zich vormt bij het gieten maakt het extra bijzonder. De afwisseling van twee kleuren maakt het materiaal tinte(n)lend. Bicolore, avec un peu d’or! In een laatste fase wordt de mysterieuze mengeling in blokken geperst. Het procédé is uniek en slechts één bedrijf beheerst deze techniek. Van alle materialen is dit één van de meest fraaie en tot mijn vreugde laat het zich -met enige moeite- op een draaibank draaien.

Een tikje duur, maar extreem duurzaam

Het uitzicht van de originele steen is nog duidelijk van de partij in TruStone. Ook qua robuustheid kan en wil TruStone zijn afkomst niet verloochenen: het materiaal is dus steenhard. Of moeten we zeggen steenhars? De toevoeging van hars zorgt- zeker voor een pennenmaker- voor een enorme toegevoegde waarde: TruStone blijft enorm sterk, maar het ‘buigt’ toch voor vakkundig werk. Volledig in navolging van het materiaal is dat werk enorm hard. Ik moet al mijn metier bovenhalen en ik ga aan de slag met bijzondere materialen: mijn beitels bevatten onderdelen in Widia, een extreem hard keramisch materiaal. Voorzichtig en geduldig ga ik aan het werk, en een pen in TruStone past bij de filosofie van Luxpen als merk: de prachtige pennen schitteren door oog voor detail en raffinement en situeren zich in het iets duurdere segment. Eén staafje kost al snel 30 euro: TruStone, c’est dur, maar ’t is ook best duur. Terecht: het resultaat is prachtig en puur.

Tru-stone

Luxpen kiest voor Amerikaanse Tru(e)Stone, geen Chinese fake clone

Echte TruStone komt uit Amerika: na een lange reis over de grote oceaan komen de blokken in Herenthout aan. Elk blok is uniek: voor ik aan het echte werk kan beginnen, moet ik ‘proefdraaien’ op een stukje om de hardheid te bepalen. In het begin volgde op dat bepalen ook meer dan eens ‘betalen’: bij het testen van de eerste stukken, durfde het wel eens te mislukken. De blokken van steen bleken een blok aan mijn been: ondanks een geoefende hand, belandden er een tiental blokken en evenveel beitels in de prullenmand. Inmiddels heb ik de techniek in de vingers en verplicht ik me om me tot in de puntjes te documenteren voor ik met de sierlijke stenen ga jongleren. Hoewel het nog niet lukte om de echte ‘code’ te kraken, probeert men TruStone uiteraard na te maken. Bij Luxpen kiezen we echter zonder uitzondering en mét overtuiging voor the real deal:” Met alle Chinezen, maar niet met den deze! ”

Trustone blijkt een kieskeurige ‘pennenvriend’: het materiaal leent zich niet voor alle pennen.
Vooral het boren van gaten blijkt een echte uitdaging die ik alleen met speciale boren het hoofd kan bieden. Toch kan je in de webshop  een gelimiteerd gamma vinden van pennen in TruStone. De Egyptenaren schreven op steen, jij kan vanaf nu schrijven met steen!

 

 

TRU-STONE

TRU-STONE

Tik jij een TruStone pen op de kop? Bekijk  het aanbod Pennen in de Luxpen shop.
Voorbeeld van pen in Tru-stone

Hartelijke groet!
Laurent
Heb je nog vragen of zet je je wensen en verwachtingen graag een keer op papier? Dat kan via dit contactformulier

 

 

 

Lapis Trustone pen
Naar shop 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *