Luxpens nieuwste trots: Vintage Pen Rods

We zijn maar wat blij en fier dat we de hand hebben kunnen leggen op de  laatste vintage pen rods van beroemde pennenfabrikanten onder andere “Conway Steward”

Rod is Engels voor staaf, en pen rods zijn cilindrische staafjes die de basis vormen van pennen. Prachtige pennen in dit geval, want deze rods koppelen een antieke uitstraling aan een karakteristieke én klassieke kwaliteit.
Op de foto zie je de ravissante rods: dit was het bekoorlijke basismateriaal dat verscheept werd naar fameuze fabrikanten van luxueuze pennen, om daar in de magische handen van passionele en professionele pennenmakers te veranderen in prachtige pennen.

Deze specifieke staafjes komen uit Le Mans, de befaamde bakermat van hoogwaardige penonderdelen van Franse origine. Van kwaliteit gesproken: hier kunnen we echt spreken van ‘rods in de branding’. Na bijna 90 jaar hebben de schitterende staafjes nog niets van hun glorieuze glans verloren. Integendeel, een prachtig patina zorgt voor extra elegantie. In Le Mans zetten vaklui de staven al enigszins naar hun hand, door ze met extreme precisie te doorboren op maat van de klant.

Deze staven zijn gemaakt van cellulose acetaat, het neusje van de zalm in het interbellum, een periode waarin elegantie en esthetiek bloeiden als nooit tevoren. Negentig jaar geleden was dit magische materiaal alleen weggelegd voor een exclusieve elite en waren het klanten van onder meer Rolls Royce en de Oriënt Express die met dit heerlijke hebbeding konden pronken. Later ‘adopteerden’  beroemde pennenfabrikanten  zoals Conway Stewart, Mabie Todd, Waterman en Parker het materiaal voor hun meest luxueuze lijnen. Toen cellulose acetaat zijn intrede deed, zou het overigens nog dertig jaar duren voor Parker boven de doopvont werd gehouden.

 

Feit is dat het materiaal een symbool is van luisterrijke luxe, van kleinschalige kwaliteit, met een kleurdiepte die onovertroffen én niet te overtreffen is, zelfs niet met de meest moderne technieken en de duurste hedendaagse materialen. Uiteraard is werken met dergelijk materiaal ronduit zalig, maar het aanbod is beperkt én eenmalig: de enkele exemplaren die ik kan fabriceren, zal ik dan ook nummeren en certificeren.
Deze pen is van zelfde materiaal maar zit rond de 800-900 euro

‘Exclusive’ is Luxpens meest exclusieve en luxueuze lijn en het is dan ook kwestie van er snel bij te zijn: wacht dus niet tot het enige exemplaar is verkocht als je aan een pen bent verknocht.

De pennen in deze lijn zijn misschien een tikje duurder, ze zijn ook onevenaarbaar duurzaam: op beurzen wisselen pennen in dit materiaal voor honderden euro’s van eigenaar, en het materiaal van mijn exemplaren verloor niets van zijn glans in de voorbije negentig jaar.

Op zoek naar exclusieve luxe en jarenlang plezier? Die zoektocht eindigt hier!

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *