Red heart: prachtige pennen die kleur bekennen

In de naamkeuze laat deze heerlijke houtsoort al duidelijk in zijn – rode- hart kijken: red heart reveleert een rijkelijk rood kleurenpalet, met een waaier aan kleuren, die variëren van rozig tot donkerbruin. De weelderige warmte van deze kleurenrijkdom maakt de houtsoort populair voor objecten met een elegante en exclusieve uitstraling, en uiteraard passen ook prachtige pennen  in dit perfecte plaatje.

Een klasbak met een kleurrijk karakter

Kiezen voor red heart, betekent kleur bekennen.Vers gezaagd red hearthout, dat luistert naar de exotische naam chakte-kok, heeft een heldere, watermeloenrode kleur. In contact met licht en lucht treedt een verbluffende verandering op, waarbij  per plank verrassende variaties in intensiteit en tint kunnen ontstaan.De rozige variant vertoont gelijkenissen met pink ivory, terwijl andere stukken dan weer de adembenemende aantrekkingskracht van bloodwood uitstralen. Red hearts levendige kleur vervaagt snel tot een roodachtig bruin in direct zonlicht. Deze kleurverandering kan worden vertraagd (maar meestal niet helemaal wordt gestopt) door een afwerking met UV-remmers te gebruiken en het hout uit de buurt van sterke verlichting te houden.

 

Pracht heeft zijn prijs

Wie kiest voor red heart, loopt het risico om dat ravissante rood ook op zijn saldo te zien verschijnen: aan het hout hangt immers een pittig prijskaartje! Chakte-kok wordt gebruikt voor meubels, lambrisering, decoratieve fineren, gereedschapshandvaten, biljartkeus  en bogen, en is  populair voor inlegwerk. Onlangs viel mijn oog op een gouden ring die prachtig was ingelegd met red heart. Toen ik het prijskaartje van boven de 1000 euro zag, maakte ik me maar snel uit de voeten, voor ik mijn partner op ideeën zou brengen.
De factor formaat speelt zeker mee in de prijs van chakte-kok: de bomen, die veelal in Yucatan, Belize en Guatemala groeien, worden maar enkele meters hoog en zijn niet al te dik.

 

Gedroomd gezelschap

 

Ook ik betaal bij mijn erkende handelaars altijd een stevige prijs per blok: dat zorgt wel eens voor de spreekwoordelijke shock, maar is nooit een struikelblok. Daarvoor is red heart te fantastisch: het resultaat is adembenemend en het is gedroomd gezelschap om mee te werken.
Zo deelt red heart wel de betoverende looks met bloodwood, maar niet de  vervelende allergische reacties die zich kunnen manifesteren bij het bewerken van laatstgenoemde soort.
Ik ga alvast erg graag aan de slag met red heart: elk blokje is anders, maar het resultaat is zonder enige uitzondering schitterend.

Voor detail uitleg  van de FERMO Balpen LUXPEN LIJN  .. Lees hier meer uileg over de Fermo Balpen

Voor detail uitleg  van de Houtsoort RED HEART   .. Lees hier het Blog hierover

De pen zelf ken je hier bestellen 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *