Diamine inkt

Vulpeninkt
Veel vulpennen die tegenwoordig worden verkocht,  gebruiken de cartridge in eurostijl. Inktpatronen  kan je kopen aan bodemprijzen in  Hema en op tal van goedkope websites. Ze hebben allemaal dezelfde ‘kwaliteit’: ze zijn pover van kleurpigment, drogen snel op, vloeien niet goed en zijn zeer slecht voor uw vulpen. Wij raden ze dan ook af. Ik verkies en gebruik Diamine-inkt in mijn pennen.

Vanwege de hoge kwaliteit zijn Diamine vulpeninkten geschikt voor de meeste vulpennen en zij verstoppen  de inkttoevoer niet. De inkten vloeien goed en worden door velen beschouwd als de enige keuze voor vintage pennen.

De standaard internationale inktpatronen van Diamine worden onder andere gebruikt door Luxpen, Montblanc, ACME, Bexley, Conway Stewart, Delta, Diplomat, Ducati, Faber-Castell, Ferrari da Varese, Graf von Faber-Castell, Jean Pierre Lépine, Marlen, Omas, Signum, Stipula, Visconti en Waldmann.

Sommige merken gebruiken hun eigen inktpatronen. Bekende namen als Aurora, Cross, Lamy, Parker, Pilot, Scheaffer en Waterman hanteren merkgebonden patronen.
Luxpen kiest bewust voor het topmerk en de kwaliteit van Diamine.

 

 

 

Diamine maakt al sinds 1864 inkt en is een van de laatste overgebleven fabrikanten in het Verenigd Koninkrijk.

In 1925 creëerde het bedrijf een ultramoderne productiefaciliteit in Liverpool en ondanks verschillende eigendomswijzigingen is het sindsdien in hetzelfde gebied gebleven.

Het merk Diamine en de traditionele productiemethoden zijn bewaard gebleven en hun inkt is de eerste keuze van vele penkenners, zelfs nu het gigantische gamma van een wereldwijde markt binnen ieders handbereik ligt: kwaliteit drijft steeds boven, zelfs in een gigantische zee aan kwantiteit.

 

 

 

 

Diamine-inkt is een inkt op waterbasis, perfect voor elk merk van vulpen.

De inkt is geenszins giftig en het merk biedt een indrukwekkend scala aan kleuren, met zowel traditionele tinten als een attractief actueel aanbod. Er is één constante: iedere inkt staat garant voor superieur schrijfgenot. Momenteel heeft Diamine met een prachtige portefeuille van meer dan 120 kleuren de grootste inktkleurencollectie ter wereld.
Voorlopig start Luxpen met de meest bekende kleuren:

 

 

 

 

Royal Blue:

Deze inkt werd in april 2010 speciaal gemaakt voor president Obama en werd gebruikt  bij de ondertekening van het kernwapenverdrag in het Kasteel van Praag. Nu exclusief verkrijgbaar bij Luxpen. Sluit dicht aan bij het koningblauw dat vroeger gebruikt werd. Verkrijgbaar in doosjes van 6 en 18 cartouches en in een inktpot van 80 ml.

Blue Black :

Een zeer donker blauw,  zwartblauw. We bieden geen zwart aan, omdat deze kleur problemen geeft als men de pen niet vaak gebruikt. Verkrijgbaar in doosjes van 6 en 18 cartouches en in een inktpot van 80 ml .

Door een geheim ingrediënt toe te voegen om het oppervlak te ‘ontstressen’, verkrijgt Diamine levendige kleuren met een vrije stroom die over het papieroppervlak glijdt en uw pen niet verstopt.

Diamine, inktproducent sinds 1864, gebruikt traditionele technieken en formules voor de productie van de inkt. Diamine-inkten staan symbool voor de hoogste kwaliteit vulpeninkt, kalligrafie-inkt, tekeninkt en schrijfinkt.

Op de Luxpenwebsite bied ik deze topkwaliteit inkt nu aan voor iedereen.

Luxpen is hiermee een van de twee verdelers van deze topinkten in België.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *