Rozenhout : een echte klassieker ( Rozewood in uk)

Bahia rozenhout is een karaktervolle klassieker onder de edele houtsoorten. Het hout oogt niet alleen exclusief, het is het ook: omwille van de illegale kap mag het niet meer verkocht worden. Ik heb nog een aantal gecertificeerde stukjes op de kop kunnen tikken die ik met voorzichtig vakmanschap wil omtoveren tot prachtige pennen. ‘Limited Edition’  is deze keer geen verkoopspraatje: op is op! 

Binnenkort onherroepelijk op: tik nu een unicum op de kop!

Omwille van de beperkte beschikbaarheid is dit een unieke laatste gelegenheid om een dierbare of jezelf te verwennen met één van de meest zeldzame pennen uit de LUXpen-collectie.
Het ministerie van buitenlandse zaken kiest steevast voor de Ambassador in rozenhout om vrouwelijke diplomaten en VVIP-contacten in de watten te leggen.  Omdat het hout stijlvolle degelijkheid met een warm en kunstig kantje combineert, wordt het bijzonder gewaardeerd.

Rozenhout is hoogwaardig, herkenbaar hout: het heeft een laag soortelijk gewicht, een zeer karakteristieke geur en een prachtig patroon, met een schitterend samenspel tussen rode en gele tinten .

Het hout komt alleen in geringe afmetingen op de markt en wordt gebruikt voor inlegwerk op luxueuze meubelen, voor kleine, gedraaide voorwerpen en voor  schitterend schrijfmateriaal.

 

 

De benaming rozenhout zet ons op het verkeerde been: het hout is immers helemaal niet van een rozenstruik afkomstig, maar wel van een palissandersoort die luistert naar de naam ‘Dalbergia decipularis’. Deze boom die vooral in Zuid-Amerika groeit heeft een ronkende naam, zijn hout heeft een indrukwekkende faam.
Palissander komt trouwens van palo santo, wat niet minder dan heilig hout betekent.

 

 

Zelfs na het verbod op kappen: er is nog wat rozenhout voor de rappen!

Rozenhout kan omwille van zijn prachtige patroon en zijn weelderige warmte al sinds jaar en dag rekenen op een schare luxeliefhebbers, die graag wat dieper in de buidel tasten voor hun ‘heilige hout’. Over de herkomst van het hout hing lange tijd een mysterieuze mist. En door die mist heeft men zich tijdelijk vergist: in de veertiger jaren van de twintigste eeuw legde men de oorsprong van het robuuste rozenhout bij een andere boom. Jammer genoeg was niet alleen die bewering helemaal fout, de bewuste boom leverde bijzonder matig hout. Eventjes liep het pad van rozenhout niet over de blaadjes maar over de doornen van de bloem waarmee de houtsoort eigenlijk geen uitstaans heeft.  Sinds pakweg 1970 is bekend dat het hout uitsluitend stamt van Dalbergia Decipularis en begon er een heuse ‘Rosewood revival’, die nu door de wetgeving wordt beëindigd. En ook al is de boodschap ‘kappen met kappen’, toch is er nog een uitweg voor de rappen: voorkom eeuwige spijt, en ga voor een unieke pen die iedereen je benijdt!

 

Veel groeten,
Laurent
ps: stel gerust uw vragen of maak een afspraak via het contactformulier

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *