LUXMASTER ( Vulling : Parkerstyle )

Wat schrijft, dat blijft: duurzaam verlangen als tegengif voor achteloos vervangen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een onderwerp dat heel wat inkt doet vloeien. Laat dat nu net één van de specialiteiten van Luxpen zijn. Wij stellen niet alleen de vraag, we geven ook een antwoord. Verantwoord. Haalbaar. Betaalbaar. Met blijvende balpennen van topmateriaal bieden we een alternatief voor de ‘plastificatie’ op grote schaal.

Link naar shop voor de Luxmasters te bekijken

Pijlsnel van winkelmand naar vuilnismand

Bij Luxpen hebben we het standaard schrijfgerei van websites die uitpakken met bodemprijzen onder de loep genomen. Het was daarbij de bedoeling om het product te beoordelen, zeker niet om de gebruiker ervan te veroordelen. Het verdict was hard: geen enkel merk slaagde voor de test, en in het beste geval was de ene balpen net wat minder slecht dan de rest. Het waren plastic prullen met inferieure inkt, stuk voor stuk. Wat dat stuk betreft: dat bleek een eigenschap die heel wat balpennen gemeen hadden. Veel ‘schrijfstokken’ deden niet waarvoor ze ontworpen zijn, namelijk schrijven. En zo werden producten aan dumpingprijzen ook meteen gedumpt, in een korte keten van winkel-naar vuilnismand.

Alles kan beter: een krachtige kilometervreter

Er wordt met goedkope balpennen naar ons hoofd gegooid. Letterlijk zelfs. Op  de carnavalstoet, dé Herenthoutse hoogdag bij uitstek, nam Prins Carnaval de term ‘wegwerpproduct’ wel erg serieus door  een pak van 20 balpennen tegen mijn kalende knikker te gooien.Waardeloos wegwerpmateriaal blijkt de nieuwe norm te worden. Maar het is niet omdat iets de norm is, dat we dat bij Luxpen normaal vinden. Integendeel! Een goedgemaakte balpen staat garant voor eindeloos en soepel schrijfplezier. Dat eindeloos mag je haast letterlijk nemen. De bekoorlijke en beresterke behuizing is gemaakt om de jaren te trotseren en met onze vullingen kan je 5 km vlot en aangenaam schrijven.
Deze blog is een hommage aan de handgemaakte balpen van topkwaliteit, een klassevolle klassieker die nog steeds een waardevol werkpaard is  voor mensen die vaak en veel schrijven.

Luxpen balpennen: verleiden, niet misleiden

Bij Luxpen zijn dure woorden geen verhullende verpakking van goedkope materialen.

LUXMASTER: een langer luxebeest

De Luxmaster combineert meesterlijk gebruiksgemak met luxueuze looks. De  modellen in de webshop geven de balpen de ereplaats die ze verdient, met kostbare metalen en andere hoogwaardige materialen. Ook de vulling is het neusje van de zalm.

Voor het volledige ‘binnenwerk’  werd hier gekozen voor Duitse degelijkheid, die in geen enkel opzicht moet onderdoen voor de Engelse expertise van de Fermo.
Het kwalitatieve kliksysteem is van onverwoestbaar metaal en is ontworpen voor een lang leven dat soepelheid en stevigheid verenigt.

De Luxmaster levert met sprekend gemak schrijfgemak.

Zoals gebruikelijk bij Luxpen gaat een functionele dynamiek niet ten koste van de esthetiek.
‘Hout vasthouden’ mag je letterlijk nemen bij de Luxmaster. En letterlijk en figuurlijk: dit is een balpen uit één stuk, met hoogwaardig hout in de hoofdrol.

Voor de plating kan je met chroom of black titanium kiezen voor twee oogverblindende opties.

Uw droom gaat in vervulling

De vulling blijft het belangrijkste onderdeel van een balpen. De keuze voor de vulling is voor mij de gemakkelijkste van de hele pen: alleen het allerbeste is goed genoeg. De Schmidt® Refill P 900 M is de Rolls Royce van de vullingen. Je kan er eindeloos mee schrijven én ik kan er eindeloos over schrijven, maar ik ga dat niet doen: goede wijn behoeft geen krans en door zijn ‘daadkracht’ geeft de Schmidt de concurrentie geen kans. Met deze vullingen kan je maar liefst 5 km produceren! De roestvrij stalen punt met TC-bal is middellang. Once you go Schmidt, the rest feels like sh*t!

Schoonschrift met een onuitwisbare indruk: een bloemetje voor de balpen

De balpen speelt in de discussies over schrijfmaterialen een belangrijke rol. De balpen heeft geen goede naam bij veel schrijfexperts, maar hij lijkt geen nadelige invloed te hebben op de handschriftontwikkeling. Al in de jaren zestig is onderzocht wat de invloed was op het handschrift. Een onderzoek onder 6- en 7-jarigen wees toen juist uit dat het handschrift van de kinderen die met balpen schreven zich beter ontwikkelde dan dat van degenen die een potlood gebruikten. Dit werd bevestigd door een studie onder oudere kinderen (8 en 9 jaar). Kinderen die overstapten van potlood naar balpen of fineliner, verbeterden hun handschrift significant.

De werking van een balpen: hoe de bal aan het rollen gaat

De basis van een balpen bestaat uit een lang inktreservoir met een stalen uiteinde, de houder. In deze houder zit een stalen balletje. Het balletje is heel klein en heeft een doorsnede van ongeveer 0,5 tot 0,7 millimeter.
Dit balletje kan in de houder vrij ronddraaien en komt zo steeds in aanraking met de inkt die in het lange reservoir zit. Dit inktreservoir kun je vaak zien in doorzichtige plastic pennen. In het plastic pijpje zie je dan de donkere inkt zitten. Het balletje past precies in het houdertje, zodat het er niet uit kan vallen en de inkt er niet uitdrupt. Er zitten net genoeg inktkanaaltjes, zodat de inkt steeds onafgebroken wordt aangevoerd. Tegelijkertijd sluit het balletje het inktreservoir af van de buitenlucht, zodat je ook geen last krijgt van uitdroging.

Zodra je met de pen gaat schrijven of tekenen en contact maakt met papier, begint het balletje te rollen. De inkt in het reservoir is heel dik: door de minieme speling is lekken onmogelijk en  het balletje neemt steeds een klein beetje inkt mee dat verspreid wordt over de gehele kogel .

Op zich een meesterlijk mechanisme en al helemaal grandioos in de sublieme Schmidt-uitvoering.
Kieskeurige kopers die op zoek gaan naar selectief schrijfmateriaal, worden steevast recurrente klanten, die met niets anders meer willen schrijven.

Laat je speurtocht naar een briljante balpen bij Luxpen beginnen: prachtig vanbuiten, krachtig vanbinnen.

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *