Diamond Cast

Prestigieuze pennenfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk gebruiken diamond cast als magisch materiaal voor hun topsegment. Nu de brexit een feit is, zorgde Luxpen ervoor dat deze elegante exclusiviteit ook op het Europese vasteland te verkrijgen is: we slaagden erin om de leverancier van deze gegeerde grondstof te bereiken én onze collectie met prachtige pennen te verrijken!
Voor diamond cast worden uitsluitend duurzame én dure grondstoffen gebruikt: alumilite acrylhars en een combinatie van micapoeders en vloeibare kleurstoffen vormen de bekoorlijke basis. Echte diamantdeeltjes zorgen voor een magische meerwaarde: de kostbare kleinoden geven de afgewerkte pen een duizelingwekkende diepte én een fenomenale fonkeling. Het resultaat is dan ook -letterlijk en figuurlijk- schitterend!
Alumilite Clear is een glasheldere hars die gemakkelijk te gebruiken is en uitermate geschikt is voor een breed scala aan heldere giettoepassingen. De duurdere lampen in auto’s worden gemaakt van deze hars, die ook de hoogstaande hoofdrol speelt in bepaalde lenzen.
Clear Cast kan worden gekleurd met Alumilite-kleurstoffen, alcoholische inkten of andere kleurstoffen die niet op waterbasis zijn.
Voldoet aan FDA CFR 177.2600 regulations .
Een heerlijke hars dus, maar vergaand vakmanschap is wel een vereiste om ermee aan de slag te gaan. Om te beginnen dient de hars de juiste samenstelling te hebben van de verschillende ingrediënten.
Om een consistente,   gelijkmatige mengeling te garanderen, wordt een professionele mixer gebruikt, de StateMix VM1000 vortex. Die mengt en schudt in diverse richtingen, met een enorme snelheid en kracht. Een absolute noodzaak, aangezien de diverse producten net wat moeilijker te kneden zijn dan brooddeeg!
Daarbij komt dan nog de volgende stap. Om 100% bellenvrije gietstukken te bereiken, wordt vacuüm of onder zeer hoge druk gewerkt.
Hiervoor worden speciale “onderdrukpotten” gebruikt . Daarnaast heb je een krachtige compressor nodig, die de lucht “uit” de ketel zuigt. Deze substantiële stap is een werkje van lange adem. Het duurt tussen 12 en 24 uur om de laatste luchtbellen uit de mengeling te krijgen en die mengeling te harden. Veelzijdig vakmanschap, met een magische mix van kennis én kunde, is een belangrijke basisvoorwaarde om dit uitdagende procedé tot een goed einde te brengen. Gelukkig heeft Luxpen de juiste industriële contacten: deze fantastische professionele
partners maken voor Luxpen buitengewoon ‘basismateriaal’ van onnavolgbare topkwaliteit. Geen evidentie in een markt die steeds vaker gekaapt wordt door ‘piraten’ die matige materialen of gewoon nep aanbieden!
Alumilite Clear ( een zeer hoogwaardige acrylmengeling ) leent zich tot prachtig polijstwerk, wat resulteert in een grandioze glans die superieur is aan andere heldere harsen.
Een uitmuntende uitrusting is wel een basisvoorwaarde: alleen speciale beitels kunnen de klus klaren. Uiteraard zit je daarvoor bij Luxpen ‘gebeiteld’: wie rekent op de mooiste materialen en extreme expertise, kan in het volste vertrouwen voor Luxpen kiezen.

Micapoeders

Micapoeders worden verkregen uit natuurlijke mineralen en ertsen. De reflecterende deeltjes in
de micapoeders zorgen voor een fonkelende finish en glanzende kleuren. Mica is niet oplosbaar in water: de poeders kunnen uitsluitend gemengd worden met nagellak, nagelgels en acryls. Ook hier is een geoefende hand een belangrijke basisvoorwaarde om van die mix van materialen ook écht een magisch mengsel te maken. Ook hiervoor is veel expertise nodig.
EXTRA diamantdeeltjes
Echte diamantdeeltjes geven diamond cast zijn naam én zijn grandioze glans . Diamant heeft één nadeel: de hardheid van het mooie mineraal vormt een ‘stevige’ uitdaging voor mijn andere materiaal! Pennen in diamond cast zijn dus ‘hot’, maar mijn speciale beitels worden veel sneller bot.
Je kan in mijn shop alvast een eerste pen zien in de reeks “Ambassadors”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *