Diamond Cast

Prestigieuze pennenfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk gebruiken diamond cast als magisch materiaal voor hun topsegment. Nu de brexit een feit is, zorgde Luxpen ervoor dat deze elegante exclusiviteit ook op het Europese vasteland te verkrijgen is: we slaagden erin om de leverancier van deze gegeerde grondstof te bereiken én onze collectie met prachtige pennen te verrijken!

Voor diamond cast worden uitsluitend duurzame én dure grondstoffen gebruikt: alumilite acrylhars en een combinatie van micapoeders en vloeibare kleurstoffen vormen de bekoorlijke basis. Echte diamantdeeltjes zorgen voor een magisch meerwaarde: de kostbare kleinoden geven de afgewerkte pen een duizelingwekkende diepte én een fenomenale fonkeling. Het resultaat is dan ook -letterlijk en figuurlijk- schitterend!

Alumilite Clear is een glasheldere hars die gemakkelijk te gebruiken is en uitermate geschikt is voor een breed scala aan heldere giettoepassingen. De duurdere lampen in auto’s worden gemaakt van deze hars, die ook de hoogstaande hoofdrol speelt in bepaalde lenzen. 

Een heerlijke hars dus, maar vergaand vakmanschap is wel een vereiste om ermee aan de slag te gaan. Om 100% bellenvrije gietstukken te bereiken, wordt vacuüm of onder druk gewerkt. Alumilite Clear leent zich tot prachtig polijstwerk, wat resulteert in een grandioze glans die superieur is aan andere heldere harsen. Een uitmuntende uitrusting is wel een basisvoorwaarde: alleen speciale beitels kunnen de klus klaren. Uiteraard zit je daarvoor bij Luxpen ‘gebeiteld’: wie rekent op de mooiste materialen en extreme expertise, kan in het volste vertrouwen voor Luxpen kiezen.
Micapoeders
Micapoeders worden verkregen uit natuurlijke mineralen en ertsen. De reflecterende deeltjes in de micapoeders zorgen voor een fonkelende finish en glanzende kleuren. Mica is niet oplosbaar in water: de poeders kunnen uitsluitend gemengd worden met nagellak, nagelgels en acryls. Ook hier is een geoefende hand een belangrijke basisvoorwaarde om van die mix van materialen ook écht een magisch mengsel te maken.
Diamantdeeltjes
Echte diamantdeeltjes geven diamond cast zijn naam én zijn grandioze glans . Diamant heeft één nadeel: de hardheid van het mooie mineraal vormt een ‘stevige’ uitdaging voor mijn andere materiaal! Pennen in diamond cast zijn dus ‘hot’, maar mijn speciale beitels worden veel sneller bot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *