5 redenen om te kiezen voor de nieuwe Luxmill-pepermolen ( upgrade st-Francisco)

Ken je die pepermolens met bovenaan een knopje waaraan je draait maar waarmee vervolgens niets gebeurt? Weg ermee! Kies een pepermolen van LuxMill.

Vanuit de drang om steeds betere producten te hebben, heb ik de bestaande pepermolen opnieuw op de tekentafel gelegd.

In samenspraak met mijn zoon die in San Francisco woont, is de pepermolen helemaal hertekend. De maten zijn lichtjes anders en ik heb een stel nieuwe boren gekocht om nog nauwkeuriger te kunnen werken. Na lang puzzelen en meten is de inhoud van de molen 30% groter geworden, waardoor je hem minder vaak moet vullen. Ook de andere maten zijn lichtjes aangepast om het model attractiever te maken. Andere afwerkingsdetails zorgen voor een nog luxueuzere uitstraling.

Aan het solide maalsysteem is niet gesleuteld . Wel kan je ook kiezen voor een versie waar het maalwerk een extra laag titaniumnitride heeft gekregen,  waardoor je een multifunctionele molen krijgt die ook met zout overweg kan. 

LuxMill (een afdeling van LuxPen) maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige roestvrijstalen maalmolens voor zijn pepermolens. De molens worden met dezelfde passie en zin voor precisie gemaakt als de pennen van LuxPen.

Een handvol argumenten om een LuxMill-pepermolen te kopen:

1. “Made in Switzerland”
Het mechanisme van de LuxMill-pepermolens wordt gekocht bij een Zwitserse fabrikant. Dit mechanisme is gemaakt voor duurzaamheid. “Made in Switzerland” is meer dan een aanduiding van het land van productie: de fabrikant mag dit label niet op zijn product zetten als het geen topkwaliteit is.

2. Het maalelement
Het maalelement is gemaakt van speciaal gehard staal met 60 Rockwellhardheid.
Met minder toeren maalt dit veel meer peper.
Als je op je eten graag wat grover gemalen peper hebt, is de LuxMill-pepermolen een “must have”.

3. Aanpasbaarheid
Aan de onderkant van de molen kan je de fijnheid van de gemalen peperkorrel aanpassen.
Bij andere merken-zoals Peugeot- gebeurt dit aan de bovenkant. Maar zelfs als je dit zo doet, weet je nog niet hoe fijn hij eigenlijk staat. De bovenste schroef of versieringsdop is immers gewoon vastgeschroefd om de stang vast te houden en heeft dan ook geen invloed op het malen.

4. Aroma
Bij een pepermolen is het woord “malen” eigenlijk niet 100% juist. Eigenlijk gaat het hier om pletten (crushen). De peperkorrel wordt in een spiraalvormig pletonderdeel geklemd en op de juiste dikte geplet. Daardoor geraakt de constructie trouwens niet verstopt. Door deze techniek wordt de peper niet tot poeder gemalen, wat het aroma ten goede komt.

5. Houtsoort
De LuxMill-pepermolens worden gemaakt in exclusief uitgezochte houtsoorten, en degelijk bewerkt.

Kies daarom een degelijke pepermolen van Luxmill. De webshop biedt vele stijlvolle modellen aan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *