5 redenen om een Luxmill-pepermolen te kiezen

Ken je die pepermolens met bovenaan een knopje waaraan je draait maar waarmee vervolgens niets gebeurt? Weg ermee! Kies een pepermolen van LuxMill.

LuxMill (een afdeling van LuxPen) maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige roestvrijstalen maalmolens voor zijn pepermolens. De molens worden met dezelfde passie en zin voor precisie gemaakt als de pennen van LuxPen.

Je hebt niet minder dan 5 redenen om een LuxMill-pepermolen te kopen

1. “Made in Switzerland”
Het mechanisme van de LuxMill-pepermolens wordt gekocht bij een Zwitserse fabrikant . Dit mechanisme is gemaakt voor duurzaamheid. “Made in Switzerland” is meer dan een aanduiding van het land van productie. De fabrikant mag dit label niet op zijn product zetten als het geen topkwaliteit is.

2. Het maalelement
Het maalelement is gemaakt van speciaal gehard staal met 60 Rockwell hardheid.
Met minder toeren maalt dit veel meer peper.
Als je op je eten graag wat grover gemalen peper hebt, dan is de LuxMill-pepermolen een “must have”.

3. Aanpasbaarheid
Aan de onderkant van de molen kan je de fijnheid van de gemalen peperkorrel aanpassen.
Bij andere merken-zoals Peugeot- gebeurt dit aan de bovenkant. Maar zelfs als je dit zo doet, weet je nog niet hoe fijn hij eigenlijk staat. De bovenste schroef of versieringsdop is immers gewoon vast aangeschroefd om de stang vast te houden en heeft dan ook geen invloed op het malen.

4. Aroma
Bij een pepermolen is het woord “malen” eigenlijk niet 100% juist. Eigenlijk gaat het hier om pletten (crushen). De peperkorrel wordt in een spiraalvormig pletonderdeel geklemd en op de juiste dikte geplet. Daardoor geraakt de constructie trouwens niet verstopt. Door deze techniek wordt de peper niet tot poeder gemalen, wat het aroma ten goede komt.

5. Houtsoort
De LuxMill-pepermolens worden gemaakt in exclusief uitgezochte houtsoorten, en degelijk bewerkt.

Kies daarom een degelijke pepermolen van Luxmill. De webshop biedt vele stijlvolle modellen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *