Wegwerp Balpennen

Wegwerp Balpennen

Luxpen wil de strijd aangaan tegen de goedkopere balpennen. Ik kreeg reclame voor bedrukte balpennen aan 80 balpennen voor 10 euro. of 8 pennen voor 1 Euro…

Onmogelijk denk je om hier mee te concurreren en toch…

Die chinese balpennen die te koop zijn op diverse goedkoopste.nl sites zijn van die balpennen die bij iedereen in een bakje liggen hebben thuis waar je er een uihaalt als je iets moet opschrijven. Vaak na een tijd schrijft de eerste niet en zit je je te ergeren, dan hop vuilbak in. Met wat geluk schrijft de tweede wel na wat gekribbel op je papier lukt het en soms moet je dan nog een derde nemen die dan droog is , lekt of op is

Ik heb die pennen grondig onderzocht en in sommigen zit zelfs maar 0,5 inkt in de vulling.

Het is uiteraard de slechts kwaliteit inkt die op de markt is.

 

Om lang verhaal kort te maken wil ik ook balpennen aanbieden waarmee je 3 km, vlot en aangenaam kunt schrijven, altijd schrijft, mooi is, en een plezier om te hebben en waar je zorg voor draagt.

 

Men is gewoon geworden om met die rommel te schrijven en die “Gratis ” balpennen zijn de norm geworden en zijn nog slechter als de Bicc’s van vroeger. Op de carnaval stoet kreeg ik er zelfs een pak van 20 naar mijn hoof gegooid van de  karnavalprins.
Nu is het genoeg dacht ik :

Daarom even dit blog om even te proberen het tij te keren en op basis van info , je er toch toe aangezet wordt om terug een degelijke balpen te kopen

Ik heb daarom een Luxpen lijn uitgezet met hoogwaardige onderdelen en heb me niet laten verleiden  op dan ook hier chinese onderdelen in te steken.

Eerst even de bespreking van de ” FERMO  ” Luxpen reeks

FERMO  REEKS

Deze balpen reeks is in samenwerking met hig –end penonderdelen fabrikanten uit Engeland.  Het model en clipsen  zijn nieuw het draaimechanisme is uniek om de vulling zachtjes te bedienen en van hoge kwaliteit.  Zoals altijd is er en chinese ‘ look alike “ variant die er op lijkt maar kenners zien het verschil…

Wat de plating ( afwerking ) betreft heb ik gekozen enkel voor de betere platings te gaan.

Black Crome

High End plating’s of

Rhodium with Black Titanium Accents

Black Titanitum with Rhodium accents.
Full Black Titanium

Op het eerste zicht zie je dat niet. Als ik echter een normale chrome plating naast een Rhodium plating legt ziet iedereen hoe mooi Rhodium is. Rhodium is da nook pak duurder en de dikte van de laag is zelfs 30% dikker dan gebruikelijk.

 

Vulling :

Hier zijn al 10 tallen blogs over geschreven en hou het simpel

Ik lever deze pennen enkel met High-end vullingen van Schmidt.

De ‘Parker-stijl’ balpenvulling is eigenlijk een standaard patroonvulling die bekend staat als de G2 en wordt door veel fabrikanten gebruikt voor hun balpennen.

Het is oorspronkelijk gemaakt door Parker en is vooral bekend als navulling, maar het is nu een ISO-standaard en wordt door veel verschillende penmerken gebruikt.

De G2 navulling is 98,1  mm lang ( Egelse fabrikanten vaak 98,3 mm) en heeft een diameter van ongeveer 5,8 mm op de hoofdcilinder.

Verschil met gewone balpen vulling

– De punt is van Roestvrijstaal – Stainless Steel Tip
– Het balletje vooraan is van hoogwaardige kwaliteit : Tungstein Carbide ball

– Brass Plates Nickel Tube

Ik gebruik alleen vullingen die voldoen aan die voorwaarden. Eigenlijk de beste die er op de markt te krijgen zijn.

Schmidt Refill P 900 M . Large capacity  ( 5000 meter !!! ) Middellange punt, roestvrij staal tip en TC bal. ISO 12757-2 G2 waterdicht voor documentair gebruik (voorheen DIN 16554/2). Zwarte inkt. Wie deze kent , wil geen andere meer.

Even een woordje over Balpennen

Een balpen is een pen die met een bal of kogel de inkt op het papier overbrengt. In Duitsland noemt men een balpen dan ook Kugelschreiber (‘kogelschrijver’). Andere in Vlaanderen of Nederland gangbare benamingen voor een balpen zijn “bic”, “kogelpen”, “stylo” of “ballpoint”.

 

De ‘Parker-stijl’ balpenvulling is eigenlijk een standaard patroonvulling die bekend staat als de G2 en wordt door veel fabrikanten gebruikt voor hun balpennen.

Het is oorspronkelijk gemaakt door Parker en is vooral bekend als navulling, maar het is nu een ISO-standaard en wordt door veel verschillende penmerken gebruikt.

De G2 navulling is 98 mm lang en heeft een diameter van ongeveer 5,8 mm op de hoofdcilinder.

Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de kenmerkende vorm en het gebeeldhouwde plastic uiteinde dat door sommige retractormechanismen van de pen wordt gebruikt.

De meeste hebben een metalen vat, hoewel sommige plastic vaten hebben. Vullingen met metalen vaten hebben over het algemeen een grotere inktcapaciteit dan kunststofversies, omdat de wanden van het vat veel dunner kunnen zijn.

 

Goed voor je handschrift

 

De balpen speelt in de discussies over schrijfmaterialen een belangrijke rol. De balpen heeft geen goede naam bij veel schrijfexperts, maar hij lijkt geen nadelige invloed te hebben op de handschriftontwikkeling. Al in de jaren zestig is onderzocht wat de invloed was op het handschrift. Een onderzoek onder 6- en 7-jarigen wees toen juist uit dat het handschrift van de kinderen die met balpen schreven zich beter ontwikkelde dan dat van degenen die een potlood gebruikten. Dit werd bevestigd door een studie onder oudere kinderen (8 en 9 jaar). Kinderen die overstapten van potlood naar balpen of fineliner, verbeterden hun handschrift significant.De balpen speelt in de discussies over schrijfmaterialen een belangrijke rol. De balpen heeft geen goede naam bij veel schrijfexperts, maar hij lijkt geen nadelige invloed te hebben op de handschriftontwikkeling. Al in de jaren zestig is onderzocht wat de invloed was op het handschrift. Een onderzoek onder 6- en 7-jarigen wees toen juist uit dat het handschrift van de kinderen die met balpen schreven zich beter ontwikkelde dan dat van degenen die een potlood gebruikten. Dit werd bevestigd door een studie onder oudere kinderen (8 en 9 jaar). Kinderen die overstapten van potlood naar balpen of fineliner, verbeterden hun handschrift significant.

 

HOE WERKT HET

 

Hoe werkt het?

Zoals we al schreven bestaat de basis van een balpen, ook wel ballpoint genoemd, uit een lang inktreservoir met een stalen uiteinde, de houder. In deze houder zit een stalen balletje. Het balletje is heel klein en heeft een doorsnede van ongeveer 0,5 tot 0,7 millimeter.

Dat het ook echt een balletje is, zie je in de doorsnede (zie de afbeelding). Dit is ook zo door Bíró bedacht: dit balletje kan in de houder vrij rond draaien en komt zo steeds met de inkt in aanraking die achter in het lange reservoir zit. Dit inktreservoir kun je vaak zien in doorzichtige plastic pennen. In het plastic pijpje zie je dan de donkere inkt zitten. Het balletje past precies in het houdertje zodat de inkt er niet uit drupt en deze is zo gevormd dat de kogel er niet uit kan vallen. Er zitten net genoeg kanaaltjes tussen zodat de inkt steeds wordt aangevoerd, de inktkanalen. Tegelijkertijd sluit het balletje het inktreservoir af van de buitenlucht, zodat je ook geen last krijgt van uitdroging.

 

Zodra je met de pen gaat schrijven of tekenen en contact maakt het met papier begint het balletje te rollen. De inkt in het reservoir is heel dik zodat het niet lekt aan beide kanten, maar het balletje neemt zo wel steeds een klein beetje inkt mee dat verspreid wordt over de gehele kogel. Die inkt krijg je zo dus op het papier.

 

 

http://www.speeltech.nl/hoe-werkt-de-punt-van-een-balpen/

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *