Vulpotlood

Vulpotlood
(Mer dank aan Merel voor de tekeningen) 
Een potlood is sowieso niet het meest sexy stuk schrijfgerei in onze pennenzak: hoewel we er letterlijk vaak onze tanden inzetten, is het figuurlijk niet bepaald om op te eten. Als alternatief voor het klassieke exemplaar, staat er ook een groot gamma vulpotloden klaar, meestal in kleurrijk maar kwaliteitloos plastic.
Wikipedia wijdt een summier stukje aan het eerder onbeminde object:
“Binnenin zit bij een vulpotlood een smal hulsje waar een stift, bestaande uit een mengsel van klei en grafiet, door middel van een veermechanisme ingeklemd kan worden.”
Bij Luxpen vinden we echter dat het vulpotlood een ereplaats verdient en daarom hebben we een knappe collectie uitgekiend. Want zonder te overdrijven: een kwalitatief vulpotlood is een zaligheid om mee te schrijven!
Luxpen maakt verleidelijke vulpotloden in diverse uitvoeringen en variërende vullingen.

dikte van de stift 5,6 mm , 3 mm of de gewone, zeer dunne 0,7  mm

5,6 mm – Model Crea-lux Basic

Dit is in de eerste plaats een schetspotlood: de stift is vrij dik, waardoor je heel expressief kan tekenen zonder risico’s op een ‘breuk’. Het potlood is erg geliefd bij creatieve mensen, ontwerpers, mensen die naar de academie gaan, architecten en bij iedereen die graag tekent of schetst.
Ik noem deze reeks basic, omdat alle franje is weggehaald en het potlood tot de elegante essentie is herleid.
Elke potlood is uniek en gemaakt vanuit de losse hand. Ik gebruik hiervoor ook alleen zeer mooie, exclusieve materialen (houtsoorten of andere materialen). Het hoogwaardige hout is heel uitgebreid behandeld, geschuurd, en met superieure waxen afgewerkt, zodat het kan blijven ademen en je als gebruiker het hout ook écht blijft voelen.
Het topje bovenaan kan je losschroeven en gebruiken als subtiele slijper… heel handig.
De vullingen ( potloodstiften) zijn los verkrijgbaar via de webshop en het is een goed idee om een supplementair setje van 5 bij te bestellen.
Dit vulpotlood zorgt voor veel voldoening bij de klant: het is een veelzijdig en verleidelijk verlengstuk van de hand.
Een stille wenk? Dit pareltje is ook een grandioos geschenk!

0,7 mm Vulpotlood – Crea mini

Dit is een zeer dun vulpotlood met een potloodstift van 0,7 mm. Dit is heerlijk om mee te werken voor fijne tekeningen. Als het toch zou misgaan: er zit een heel dun gummetje bovenaan. .

Dit potlood is elegant, sterk en geknipt voor precisiewerk. Ambachtslui die kleine kunstwerkjes bouwen, durven op dit prachtige potlood vertrouwen: zo worden ze door modelbouwers en gitaarbouwers ten zeerste gesmaakt, en verkocht ik onlangs een exemplaar aan iemand die draailieren maakt. Ook dit vulpotlood maak ik in diverse materialen . Wil jij je knappe collectie met een vulpotlood verrijken? Haast je naar de website om het aantrekkelijke aanbod te bekijken!

Naar website

 

 

Tips

Vulpotloden zijn over het algemeen superieur aan normale potloden.

Toch is dit een persoonlijke keuze en kunnen sommigen niet overweg met normale potloden, of juist niet met vulpotloden.

De reden waarom ik ze gebruik en maak is simpel;
– ze gaan lang mee,
– kunnen worden uitgerust met alle hardheden en zijn
– veelzijdiger dan normale potloden.

Ik gebruik maar veel  verschillende diktes; 0,5 en 0,7.

Nog een voordeel van vulpotloden is het feit dat je ze eigenlijk niet hoeft te slijpen. Het enige wat ik doe om een scherpe punt te krijgen (zo scherp als die van een naald) is door het potlood bijna horizontaal met een draaiende beweging over een vel papier te halen. Hierdoor slijt de punt en kun je hem zo scherp of bot maken als je zelf wilt.

Let wel op dat wanneer je met zo’n scherpe punt gaat tekenen je het papier kunt beschadigen. Ik krabbel daarom altijd even iets op een ander vel papier om de punt iets af te zwakken.

Mail me gerust uw ervaringen met vulpotloden.

Laurent

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *