De ‘kroon’ op het werk: nieuwe model ‘Royal’ als uithangbord van Luxpen als premium merk

De gerenommeerde pennenmerken hebben meestal een bijzonder exclusief exemplaar als absoluut pronkstuk van hun attractieve aanbod. Ook ik speelde al een tijdje met het idee om mijn knappe collectie pennen uit te breiden met een royale pen die hét verleidelijke voorbeeld moet zijn van de exclusieve elegantie die Luxpen uitstraalt. Omwille van die royale referentie vond ik de naam “ROYAL”  bijzonder geschikt voor dit klassevolle ‘kroonjuweel’. Uiteraard had ik iets écht speciaals in gedachten en ik vertel je graag wat je mag verwachten.

  • Omdat goed begonnen half gewonnen is, koop ik mijn onderdelen bij de premium producenten die ook aan de gereputeerde luxemerken leveren. Merken als Schmidt en Dayacom en gespecialiseerde, exclusieve Engelse firma’s zorgen voor een bijzonder betrouwbare basis van mijn pennen en dat is voor dit prestigieuze project uiteraard niet anders.
  • De Royal verenigt als premium pen het beste van twee werelden: deze elegante eyecatcher is een échte lust voor het oog, maar uiteraard is de kwaliteit van de onderdelen ook bijzonder hoog. Voor de plating koos ik voor rodium, dé ronkende referentie en zonder twijfel de meest performante plating op de markt. Benieuwd naar het verhaal van dit exclusieve edelmetaal?  KLIK HIER VOOR HET BLOG OVER RODIUM  
  • Voor de versiering koos ik fraaie ornamenten en betoverende Black Titaniumaccenten. Titanium heeft als knappe krachtpatser talloze troeven: het is niet alleen veel sterker dan andere, conventionele materialen, als lichtgewicht is het ook een prettige partner voor pennen . Het mooie materiaal is bijzonder krasbestendig en geeft het geheel een gulle glans. Sommige modellen is de versiering in juwelierskwaliteit . In echt 22 K Gold Plating
  • De Nib – penpunt  is een two-tone kwalitatieve pen in mediumdikte van ” Dayacom “, onverwoestbare kwaliteit dankzij deutsche Gründlichkeit!
  • Convertor : een convertor is de pomp om inkt te kunnen optrekken uit een inktpot, een fijn ritueel dat schrijven met een échte vulpen nog net wat meer cachet geeft.  In het Royalverhaal past alleen het allerbeste materiaal en daarom trakteer ik jullie graag op een exclusief extraatje:  bij aankoop van een Royal krijg je gratis een Schmidt K5 Convertor, een duurzame Duitse inktpomp uit het topsegment.
  • High-end materialen bepalen de luxueuze look and feel van deze exclusieve editie. Denk daarbij aan kirinite, eboniet en hooggeprezen én -geprijsde houtsoorten.
  • Deze pennen hebben een extra investering gevraagd, omdat het boren nóg nauwkeuriger moet. Hiervoor heb ik een micrometer aangeschaft en een schuifmaat in Engelse maten, dé standaard in het unieke universum van prachtige pennen.Voor een buitenstaander lijkt die Engelse maatvoering moeilijk, maar ik schrijf nog wel eens een blog waarom die ‘complexe’ keuze steek houdt. Voor de Royal ligt de lat heel hoog en de foutenmarge evenredig laag: het is mijn absolute ambitie om met manueel meesterschap dezelfde nauwkeurigheid te halen die de grote merken met CNC-machines realiseren.

Hieronder alvast een fotogalerij om de Royal te ontdekken en je belangstelling te wekken!

 

Na overleg kan er eventueel een andere Nib-penpunt gebruikt worden. Beslis je graag mee? Mail dan even naar laurent@luxpen.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *