Rollerball versus gewone balpen

Een balpen is niet hetzelfde als een rollerball. Dat spreekt vanzelf, want waarom zouden de twee anders verschillende namen hebben. Maar weet je ook waarin het verschil tussen beide precies  ligt? Dat is een kwestie van droogtijd van de inkt, vloeiendheid en schrijfgenot.

Droogtijd

De inkt bij een balpen is op basis van olie. Daardoor droogt deze trager op dan de inkt bij een rollerball. Bij een gewone balpen ligt de inkt als het ware bovenop het papier. Bij een rollerball dringt de inkt eerder in het papier.

Vloeiendheid

Bij een balpen moet je wat meer moeite doen om de inkt uit de vulling te laten komen. Deze is namelijk dikker dan de inkt bij een rollerball.

Schrijfgenot

Een balpen gebruik je als je veel wil schrijven, of formulieren moet invullen waarop je moet  doordrukken.

Een rollebol

Rollerball pennen werden  bedacht om schrijven aantrekkelijker en aangenamer te maken.
Het verschil zit hem niet in de pen maar in de inkt.

De  vulling  wordt op een eenvoudige manier aangebracht, en zo verenigt een rollerball de kwaliteit van een vulpen met groot schrijfplezier. Het schrijven gaat veel soepeler en is minder stressvol voor uw hand. De rollerball pen is vaak iets dikker dan een balpen, en het gewicht van de pen is al genoeg om te schrijven op een aangename manier.

Het schrijven gebeurt moeiteloos en wordt  door de gebruiker als aangenaam ervaren. Mensen die last hebben van reuma of moeilijke handen zijn vol van lof over deze pennen.

Ga eens kijken in onze Luxpen webshop welke pennen we momenteel voorhanden hebben.
Je kan ook deelnemen aan onze gratis wedstrijd om een Luxpen vulpen te winnen!

2 thoughts on “Rollerball versus gewone balpen

  1. Simone says:

    Het spreekt vanzelf dat de presentatie en de pennen en andere mooie zaken die je voorstelt via de site , zeer aanlokkelijk zijn. Gaf de site gisteren door aan een vriendin die erover denkt om zo’ n mooie pen aan een vriend cadeau te doen. Wellicht komen zeer vlug noch meer gegadigden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *