PENELOPE -‘Penvriendschap’ op zijn best: van wederzijds respect naar een gezamenlijk project

‘Penvriendschap’ op zijn best: van wederzijds respect naar een gezamenlijk project

Het is uiteraard geen geheim dat ik blij word van mooie pennen. Waarover ik minder schrijf, maar wat me minstens even veel voldoening geeft, zijn warme contacten met ‘schone’ mensen.

Onlangs kwamen die twee geluksbrengers samen op  Pen Hub in Utrecht. Met mijn onbedwingbare drang om me te laten inspireren, te innoveren en te perfectioneren, mocht ik niet ontbreken op deze hoogmis voor penfanaten.

Tussen tientallen standen had ik ogen en tijd tekort, maar zelfs in dit overweldigende aanbod stak Helmut Palme er bovenuit. Mijn verbazing was dan ook groot toen Helmut me aansprak terwijl ik me vergaapte aan zijn sublieme schrijfgerei. Hij bleek een trouwe volger van mijn website. Na een hartelijke begroeting ontstond er een geanimeerd gesprek. Ik was gefascineerd door het feit dat hij nieuwe onderdelen en hulpstukken kon engineeren om zo een origineel en nog perfecter model van pennen te ontwikkelen. Naast een gedeelde pennenpassie was er ook een mooie menselijke match. We beslisten dan ook om een ‘vakkundig’ verlengstuk te breien aan onze onverwachte ontmoeting: niet veel later ruilde Helmut zijn Heimat voor Herenthout. Tijdens een fantastische tweedaagse namen we de tijd om aan een fijne vriendschap te bouwen én staken we de handen uit de mouwen: we beslisten om onze ideeën en expertise te bundelen in een project. Het fantastische resultaat van dit ‘grensoverschrijdende ‘ avontuur is een prachtige pen met Duitse accenten én de Luxpensignatuur.

Where art meets heart: Penelope, een prachtige pen voor het leven

Voor dit professionele partnerschap legden we de lat hoog. Helmut en ik wilden een pen ontwikkelen die beantwoordt aan veelzijdige en veeleisende verwachtingen. We wilden niet alleen onze eigen accenten en specifieke skills samenbrengen. We stonden er ook op om fantastische functionaliteit én verbluffende looks te verenigen in een hoogwaardig hebbeding dat eigentijds én tijdloos is. Het moest en zou een werkpaard met de uitstraling van een luxepaard worden.

Het werd een werk van lange adem, van veelvuldig proberen en optimaliseren, zowel op de tekentafel als in het atelier. Geen makkelijke bevalling dus, maar bij de ‘geboorte’ van de pen was dat helemaal vergeten. Helmut en ik glimden van trots bij de aanblik van ons gezamenlijke geesteskind, maar moesten dat kind nog een naam geven.

Met Penelope slaan we twee vliegen in één klap: de eerste drie letters zijn een kwinkslag naar onze gedeelde passie én de pen deelt de eigenschappen van deze gracieuze grootheid uit de Griekse mythologie. Penelope was in de oudheid immers het toonbeeld van schoonheid en trouw. Ze was zo mooi dat een horde heren zich om haar verdrong en naar haar hand dong. Om gewapende ‘oplossingen’ voor deze heikele huwelijkskwestie te vermijden, organiseerde haar vader Icarius speciaal spelen: de meest capabele kandidaat-schoonzoon kreeg de hand van zijn onweerstaanbare oogappel. Odysseus, de koning van Ithaka, trok daarbij aan het langste eind. Niet veel later moest Odysseus zijn elegante eega achterlaten: hij werd een van de heroïsche hoofdrolspelers in de tienjarigeTrojaanse oorlog en was de leider van de groep Grieken die hij na een dolend decennium opnieuw naar hun moederland gidste. Al die tijd wachtte Penelope trouw op haar man, hoewel ze door talloze kandidaten klaarstonden om zijn rol in te nemen.

‘Onze’ Penelope is een vormelijke vertaling van die waarden. Het slanke, stijlvolle silhouet maakt van de pen een lust voor het oog. Door de keuze voor de allerbeste materialen, belooft Penelope net als haar mythische voorbeeld tijdloze toewijding en trouw. Liefde op het eerste gezicht dus én levenslange liefde, in een pen die gracieus gezelschap én trouwe diensten belooft.

Maatwerk: Penelope naar de hand van de klant

Met Penelope benadrukt Luxpen meer dan ooit zijn voorkeur voor handwerk boven bandwerk. In de komende weken zetten we op de website een aantal voorbeelden van de Penelope in de kijker. Omdat we willen weten waar onze ‘kindjes’ onderdak vinden, zal ons nieuwe paradepaardje echter alleen te bestellen zijn na onderling overleg.
Meer nog, we geven de voorkeur aan maatwerk, waarbij we de pen letterlijk naar de hand van de klant zetten en een ‘droompartner’ voor het leven kunnen creëren. Dat is de definitie van échte luxe: kiezen wat je zelf wil in plaats van volgen wat de trends voorschrijven.

Met talloze mogelijkheden voor behuizing, afwerking en personaliseringen, heeft Luxpen alles in huis om jouw prachtige piece unique te creëren.

Helemaal klaar voor de pen je dromen? Maak hier een afspraak om tot bij ons te komen.

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *