Is er een verschil ?

Is er een verschil tussen het nemen van een beslissing als je op papier mag aanduiden of wanneer je digitaal een keuze maakt?

Blijkbaar wel! Uit onderzoeken in de VS en China met meer dan 2500 personen, blijkt dat de impact van het medium dat je gebruikt vooral een grote invloed heeft op de beslissingen die te maken hebben met morele waarden.

Blijkt dat, als je met pen en papier een keuze mag maken, dat deze keuze beter doordacht is, en meer aanleunt bij jouw persoonlijke normen en waarden.

En het hoeven geen zware beslissingen te zijn, zelfs als je mag kiezen tussen een gezond of minder gezonder voorgerecht, kiezen voor een goed boek, of een donatie doen voor een goed doel…nemen mensen consequent een beslissing die past bij wie ze zijn en waar ze voor staan, als je een keuze maakt op papier ipv digitaal.

Waarom?

Wanneer een beslissing reëler aanvoelt, handelen we blijkbaar verantwoordelijk en deugdzamer, en meer weerspiegelend wie we zijn in het leven.

Het onderzoek suggereert dat het belangrijkste mechanisme dat dit effect aanstuurt, is hoe “echt” de beslissing aanvoelt, en dat wordt ook bevestigd door de deelnemers.

Dus, beste pennenliefhebbers, zorg dat je een goeie mooie pen bij de hand hebt om beslissingen te nemen in je leven, waar je nadien ook nog veel deugd van hebt, en waar je kan blijven achter staan!

Heb je nog een gouden tip nodig?

Zie hier enkele prachtige voorbeelden. Ze zijn met liefde en plezier gemaakt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *