Elegance als het elegant mag zijn

Luxpen introduceert de lijn ” ELEGANCE ” . De Elegance lijn is opgebouwd rond de beroemde “Cross”  vulling . Een Cross vulling schrijft bijzonder aangenaam, lekt niet en geeft 5 km lang schrijfplezier. De Elegance is een duurzaam gebruiksvoorwerp en is een antwoord op de vele wegwerp balpennen.
Kort door de bocht zijn er in Balpennen twee types

Balpennen ” CROSS STYLE “
De ” Cross ” Balpennen (Deze gebruiken vullingen van het type ” CROSS ” of compatibel met Cross). Deze gebruik ik in de nieuwe Elegance.

Balpennen ” Parker Style ” 

Die zijn geïntroduceerd door parker en hebben bovenaan het gekende kroontje. Luxpen gebruikt hiervan alleen vullingen van het premium merk “Schmidt”.

Vulling van de ” Elegance ” 

In 1996 vierde het merk Cross zijn 150ste verjaardag. Stichter van het huis was Alonzo Townsend Cross, die de geest van traditie en vernieuwing van de Amerikaanse oostkust incarneerde.
Cross heeft ook de bekende ” Cross” vulling geïntroduceerd. Hoewel de familiedynastie het merk in de loop der jaren een aanzienlijke bekendheid wist mee te geven, was het Ellery Cross die in 1946 zijn slag thuishaalde met de lancering van de collectie “Century”. Het succes van Cross wordt hier, tot op de dag van vandaag, mee vereenzelvigd. De elegante lijn geldt als referentie in de wereld van de schrijfwaren, waar iedereen haar “klassieke schoonheid” erkent als genre voorbeeld.

Materiaal pen.

Voor de “elegance”  pen ga ik enkel hoogwaardig materiaal gebruiken als Body. De eerste pen is al klaar in degelijk olijfhout. met TiN , plating)

Plating

Voor de afwerking ga ik enkel voor de de twee beste platings nl

  • Rhodium plating ( met certificaat van de Rodier fabrikant )
  • TiN ( Titanium Nitride )
    Speciaal over Titanium Nitride scheef ik een apart Blog
    Klik hier voor het Blog

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *