Bespoke pennen van Luxpen

Op eerste zicht denk je aan spoken of bespookt zijn.

Ik ben al maanden bezig om “Bespoke ” pennen te maken. Simpelweg ” bespoke ” wil zeggen in het nederlands “Op maat gemaakt “? In USA englisch spreekt men niet van Bespoke, maar custom made.

Luxpen kiest voor de moeilijke  weg en spreekt niet alleen van “op maat gemaakt ” maar ook nog eens handmade ” Met de hand gemaakt”  Ik gebruik geen CNC machines en voor mijn nieuwe reeks pennen ga ik elke onderdeel zelf maken op de NIB en de feed na.

Ik heb hiervoor  een massive investering gedaan in diverse materialen. ik geef hieronder een reeks van Foto’s van mijn materiaal en een beetje toelichting.

 

 

Het begint alvast dat ik mijn blokjes hout  zaag met een hand verstekzaag . Vandaar ook mijn benaming ” Handmade” .. Eenmaal de blokjes voor mijn pen gezaagd  dien ik ze  te kunnen opspannen op mijn draaibank.Ik heb hiervoor een Duitse precisie Draaibank gekocht van Killinger .
Om alles netje te kunnen vasthouden gebruik ik geen klauwplaten uit de houtdraaierswereld maar zeer nauwkeurige  ISO ER32 Spantanghouderset . Normale opspantechnieken voor hout geven mij niet de nodige nauwkeurigheid. Deze Collect chucks ER32, komen in de buur van nauwkeurigheid van om en bij de 0,02 mm… Normaal ben ik al blij als ik ergens eindig rond de 0,05 mm voor Acril..

gg

Het voordeel van deze ISO ER32 Spantanghouderset id dat ik die kan gebruiken aan de motor zijde om de pennen vast te houden maar ook aan de “Losse kop” waardoor ik de Speciale Titanium boren perfect kan opspannen. Een gewone boorkop brengt me weer niet de juiste nauwkeurigheid. Speciale bronzen hulpstukken helpen om alles nauwkeurig af te draaien of te kunnen vasthouden
Het is best een hele procedure en mijn opleiding in Duitsland komt nu heel goed van pas

Hier kan je alvast de pennen zien uit die reeks Naar de nieuwe Cambridge modellen ( Custom made)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *