Spreken is zilver, schrijven is goud

De morgenstond heeft goud in de mond. Deze figuurlijke frase werd bijna letterlijk tastbaar toen er enkele dagen geleden op een ochtendlijk uur werd aangebeld.

Een mysterieus pakje

De vroege vogel bleek de pakjesbezorger van Bpost. Ik hield mijn wijsvinger al in de aanslag om een snelle en slordige kribbel  te zetten. Pakjesdiensten hebben het begrip handtekening immers geherdefinieerd: het is iets wat je snel met de hand op een toestelletje tekent, maar het is daarbij totaal irrelevant of je die tekening ook kan linken aan je identiteit. Onder het motto ‘Zet maar enkele lijnen, zodat ik zo snel mogelijk kan verdwijnen’ is het een verplicht maar vrijblijvend ‘vluggertje’ geworden.

Maar deze keer was het anders! Het routineuze en rappe ritueel ruimde plaats voor een grondige controle. Ik werd vriendelijk verzocht om mijn paspoort te tonen, waarna dat document onder de loep werd genomen: de naam en de voornaam op het pakje moesten identiek zijn aan die op mijn identiteitskaart, die ook nog eens aan beide kanten werd gefotografeerd.
De procedure duurde zo lang, dat ik ruimschoots de tijd had om aan de postbode te vragen waaraan ik deze VIP-verificatie te danken had. De betrouwbare bezorger meldde me dat het pakje aangetekend en verzekerd was verzonden. In dat geval was deze procedure standaard en de inhoud het meer dan waard, verzekerde hij me. Voor kostbaarheden als juwelen en goud was dit de gangbare werkwijze.

Goud in handen hebben

Nadat ik zijn instructies had opgevolgd, stond ik daar, met een mond vol tanden én een mysterieus pakje in mijn handen. Ik kon niet wachten om de doos te openen. Pas toen ik voorzichtig mijn mes in de doos plantte, viel mijn frank, al klonk hij niet als de gebruikelijke nikkel toen hij de grond raakte: ik had -letterlijk- goud in handen!

Maar wat doet een liefhebber van hout met goud?
Een pennenliefhebber met een verbluffende verzameling van gerenommeerde merken wilde maar wat graag een Luxpen toevoegen aan zijn collectie. Vooral de nieuwe Romano-pen kon hij bijzonder smaken en hij vroeg of ik een ‘persoonlijke pen’ met een 14- karaats Bockpen kon maken.
Onder het motto ‘klant is koning’ was het enige mogelijke antwoord op de vraag: ‘Ja, uiteraard, graag!’

Een prikkelend project

En dat meen ik ook! Ik hou ervan om te experimenteren en te personaliseren. In dit geval kwam het erop neer dat een klant mijn ‘Mercedesgarage’ was binnengestapt met de vraag een Porschemotor in zijn favoriete model te monteren.
Vol enthousiasme besloot ik om Bock te bellen, maar daar moest ik voor minstens 15.000 euro bestellen!
Na wat speurwerk slaagde ik erin om bij een speciaalzaak in het Verenigd Koninkrijk de pen te bestellen die ik nodig had om de specifieke wens van mijn klant waar te maken.

Het pakjesmysterie was opgelost: de doos bevatte het kostbare kleinood.
Enthousiast ging ik aan de slag.  Als ‘maker’ was ik de bevoorrechte getuige van het sprookjeshuwelijk tussen carbon en goud: wat een prachtig paar!

Luxpen limited edition: een bekoorlijke Bockesprong

Omdat het resultaat me zo kan bekoren, besliste ik om de naam ‘Luxpen’ een keertje letterlijk te nemen en de nieuwe Romano-pen uit te brengen in ‘limited luxury Edition’.

De Romano is compatibel met een Nibhousing,  waarin elke exclusieve, duurdere nibpen kan gemonteerd worden. Liefhebbers kunnen vanaf nu hun hartje ophalen aan het summum van exclusieve elegantie:
– je kan de Romano pen laten monteren met een echte Full 14K gouden Bockpen ( meerprijs 187 euro,  inclusief btw)
– vanaf volgende maand is de pen ook te krijgen met een ‘ Titanium Flex Bockpen’. Meer hierover in een volgende blog.

Als je deze upgrade wil, kan dit niet via de shop. Je bestelt eerst de pen en mailt me dan op Laurent@luxpen.be .Ik adviseer je dan graag en persoonlijk spreken we de mooiste optie en een levertermijn af . Deze reeks pennen maak ik ook pas NA bestelling en heb ik niet in voorraad. Levertermijn 2/3 weken
Door op de link te klikken kan je de ravissante en robuuste Romano-pen  bewonderen.

NIEUW! Niet alleen Bock is het neusje van de zalm. Ook volgende penpunten kunnen met recht en reden aanspraak maken op deze elegante eretitel:

Bi-Colour 23 carat gold plate & polished steel iridium tip standaardmaat 6 (type 250) – medium punt
Prijs : € 19,90 ( btw inbegrepen)

 

 

 

Rosé Gold plate iridium tip standaardmaat 6 (type 250) – medium.
prijs :  22,50  ( btw inbegrepen)

 

 

Black  Lacquer  Iridium tip Standard Size 6 (type 250) – medium.
prijs : € 27,90 ( Btw Inbegrepen)

 

 

 

Hartelijke groet!
Laurent
Heb je nog vragen of zet je je wensen en verwachtingen graag een keer op papier? Dat kan via dit contactformulier

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *