olivewood – Bethlehem

Bethlehem olivewood, ook wel bekend als olijfhout uit Bethlehem, is afkomstig van de olijfbomen die groeien in en rond de regio Bethlehem in Palestina. Deze bomen staan ​​bekend om hun historische en symbolische waarde, omdat ze al eeuwenlang in het Midden-Oosten groeien.

Het hout van de olijfboom is zeer gewaardeerd vanwege zijn duurzaamheid, dichtheid en aantrekkelijke nerfpatronen. Het heeft een warme, rijke kleur en wordt vaak gebruikt voor het maken van verschillende ambachtelijke producten, zoals religieuze beeldjes, kruisbeelden, ornamenten, en keukengerei zoals snijplanken en ook pennen

Wat Bethlehem olivewood bijzonder maakt, is de symbolische connectie met de plaats Bethlehem, die belangrijk is voor de geschiedenis en cultuur van het Midden-Oosten. Het wordt vaak gezien als een geschenk met een diepere betekenis, en het ondersteunt de lokale economie van Bethlehem en de Palestijnse ambachtslieden die deze eeuwenoude traditie voortzetten.

Bij het oogsten van Bethlehem olivewood worden alleen bomen gebruikt die geen olijfolie meer produceren. Deze bomen worden meestal geveld als onderdeel van regulier bosbeheer of als ze om natuurlijke redenen sterven, waardoor het hout een duurzame bron is. Door alleen het hout van deze oude bomen te gebruiken, wordt de ecologische impact geminimaliseerd en wordt ervoor gezorgd dat de olijfgaarden gezond blijven.

LuxPen koopt zijn hout rechtstreeks uit Bethlehem, waarbij het de hoogste kwaliteit en authenticiteit garandeert. Door te investeren in Bethlehem olivewood ondersteunt LuxPen niet alleen de lokale economie en vakmanschap, maar draagt het ook bij aan het behoud van het milieu en de cultuur van de regio.

Een pen in olijfhout voelt warm aan, is licht en aangenaam in de hand, met een prachtige en unieke houtstructuur, zegt mijn vrouw die fan is.

Bij elke pen krijg je een “Certificate of Authenticity ”

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *