De Luxpen “Oxford Classic” NIEUW MODEL 2021

Wist je dat de Engelse universiteit van Oxford enkele zeer beroemde schrijvers voortbracht?  Denk maar aan Lewis Carroll, JRR Tolkien en Oscar Wilde. In de Oxford Classic studierichting schreef men jarenlang met een stijlvolle vulpen in de klas. Om die reden heb ik mijn nieuwste pennenreeks “Oxford Classic” genoemd.  Bij het ontwerp heb ik onderdelen gebruikt die enkel van topkwaliteit zijn en ben ik gegaan voor minimalisme met een krachtige uitstraling.  In dit artikel zie je in detail de Oxford Classic in macasar ebben.

Oxford Classic  in detail

Met minimalisme herleidt men dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie.  Door het krachtig neerzetten van iets dat een eenvoudige vorm heeft, probeert de maker de essentie van zijn ontwerp uit te beelden.  Spreekt deze stijl je aan?

Bij het maken van de “Oxford Classic” penkop heb ik de minimalistisch krachtige uitstraling van de pen doorgetrokken. De “nib” of penkop is speciaal gemaakt door de bekendste penfabrikant  Bock uit Duitsland. 

Penonderdelen van de Oxford Classic lijn

NIEUW MODEL
– De schroefdraad is vervangen door een driedubbele winding. Hierdoor draait de pen veel sneller dicht.
– Het nieuwe model heeft ook een Bockpen met het Schmidtlogo .
– In het nieuwe model kan je ook andere penpunten krijgen.

Deze penonderdelen zijn volledig gemaakt in het speciale Stainless Steel 303.  Dit materiaal is zeer degelijk en de volle metalen inox 303 onderdelen worden gemaakt door een gespecialiseerde firma in Coventry in Engeland.

Inox 303 is de machineversie van de normale inox 304.  Door zwavel en fosfor toe te voegen, bekomt men een inox dat kan bewerkt worden door machines. Met 304 inox lukt dat niet, omdat het veel te stug is.  De inox 303 kan je mooi plooien en polieren, en het is niet magnetisch.

Voor de kenners is de samenstelling als volgt: 304 is 18/8 Cr/Ni .  303 is 18/9.

Ni 9/00
Cr 18.00
Fe Balance
Si 1.00
Mn 2.00
C 0.120
P 0.040
S 0.030

Ook de binnendraad van de pen is Stainless Steel 303 in plaats van gewoon plastiek of nylon. 

Onderdelen

Je ziet dat de clip is verwerkt binnenin de cap.  Alle onderdelen, zoals de eboniet, zijn afgedraaid met de hand tot op 1/1000 duim (inch).  Alle maten en boren zijn in Engelse maten in dit high-end segment. Je wil niet weten hoeveel speciale boren en passtukken ik hier in mijn atelier liggen heb…   😉

In dezelfde gedachtegang heb ik gekozen om bij deze pen de beste converter aan te bieden die er op de Duitse markt is. Deze is van het merk Schmidt. Met een converter kan je inkt optrekken uit een inktpot.

Er is gewoon geen betere, zodat deze pen er helemaal mag zijn!

Ook in rollerball

Deze Oxford Classic pen wordt niet alleen als vulpen aangeboden, maar ook in rollerball-uitvoering. Ook bij de rollerball krijg je de beste vulling die op de markt is: de SCHMIDT Safety ceramic roller 888F.  Je zal het zien, dit is een genot om mee te schrijven.

Nieuw model nu te koop  www.luxpen.be
(Stuur gerust een e-mail naar laurent@luxpen.be)

7 thoughts on “De Luxpen “Oxford Classic” NIEUW MODEL 2021

    • Laurent says:

      Dank U Gina… Ze komen volgende maand nog in andere exclusieve houtsoorten. Ik verwacht hout vanuit the swamps in UK. Ook duizenden jaren oud..Spannend

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *