Chroom en trivalent chroom: de nieuwe ” ComPeNion” wordt een glanzende droom

Het verhaal achter het materiaal

In een reeks blogs wil ik graag iets meer vertellen over de mooie materialen die ik gebruik in mijn pennen. Elke Luxpen is het resultaat van ambachtelijke kunde én kennis van zaken. Van dat laatste wil ik de Luxpenlezer graag deelgenoot maken, met leerrijke en laagdrempelige artikels die je inwijden en rondleiden in het unieke universum van de materialen.  Plan is om de Luxpen website te laten uitgroeien tot een compacte kennisbank met interessante informatie: door het verhaal achter het materiaal te kennen, geniet je nog bewuster van onze pennen!
Gebeten om te weten? In deze blog gaat het over chroom en trivalent chroom.

Een andere keer zal het gaan over Upgrade Gold/ Rhodium en Titanium Gold

Met onderdelen in chroom geef ik sommige pennen een betoverend blinkend accent, en sinds kort zit ook trivalent chroom in het assortiment.
Geen idee van het verschil tussen de twee? Lees even mee!
Chroom
Hexavalent of zeswaardig verchromen is de traditionele methode van chromium plating (meestal chrome plating of gewoon verchromen genoemd). ‘Klassiek’ chroom combineert decoratieve duurzaamheid met fenomenale functionaliteit en is dan ook bijzonder geknipt voor allerlei afwerkingen.
Zeswaardig chroom wordt bereikt door substraten onder te dompelen in een bad van chroomtrioxide (CrO3) en zwavelzuur (SO4). Dit type chroom is voor designers een droom, omdat het corrosie- en slijtvastheid biedt in een bijzonder verleidelijke verpakking met een onweerstaanbare esthetische aantrekkingskracht.
In memorabele Mercedesmodellen uit de oude doos waren volledig chromen bumpers als absolute eyecatchers een schot in de roos.

Trivalent chroom

Trivalent of driewaardig chroom wordt beschouwd als het ecologische equivalent van zeswaardig chroom.  Driewaardig chroom is voor het milieu behoorlijk aardig, qua kwalitatieve kenmerken is deze variant gelijkaardig én gelijkwaardig aan zijn zeswaardige familielid, al doet de naam van die laatste onterecht vermoeden dat hij dubbel zo goed is. Driewaardig chroom biedt talloze toepassingen die kras- en corrosiebestendig zijn in een gevarieerd gamma aan kleuren. Vijftig tinten grijs spelen de hoofdrol, en de kleurschakering is meestal donkerder en matter dan die van zijn bekende blinkende broer.
Bij driewaardig chroom wordt chroomsulfaat of chroomchloride als hoofdbestanddeel gebruikt in plaats van chroomtrioxide, waardoor driewaardig chroom veel milieuvriendelijker is, zonder in te boeten aan kwaliteit.
Bij het productieproces van beide materialen gelden rigide regels, die ervoor zorgen dat het tegelijkertijd mogelijk is om pareltjes te produceren én absolute veiligheid te garanderen. Bij luxewagens is er de laatste jaren een opvallende accentverschuiving, al is opvallend hier een ongelukkige woordkeuze: opzichtig, blinkend metaal maakt steeds vaker plaats voor stijlvol, mat materiaal. Het radiatorrooster in de afbeelding hiernaast illustreert dat trivalent chroom het elegante evenwicht vindt tussen modebewuste moderniteit en tijdloze kwaliteit. Met die eigenschappen past trivalent chroom perfect in het Luxpenverhaal, waar we eigentijdse accenten geven aan schrijfmateriaal met een eeuwig leven. Niet zo’n fan van blingbling? Dan is schrijfmateriaal met trivalent chroom helemaal je ding!
Luxpen heeft een volledige reeks vulpen- en rollerballonderdelen gekocht in trivalent chroom, dat in een stijlvol samenspel met kwalitatief carbon prachtige pennen oplevert in de ” ComPenion”-reeks: in combinatie met zwart carbon doet de grijze gloed het bijzonder goed en de twee topmaterialen vormen een duurzaam en decoratief duo.
Links zie je een rollerball in trivalent chroom en carbon.
Carbon en trivalent chroom zijn kwalitatieve, duurzame materialen, waarvoor je helaas ook de hoofdprijs moet betalen.
Grote merken nemen de knappe combinatie op in hun aanbod, maar deze pareltjes hebben een bijzonder pittig prijskaartje.
ik zag al gelijkaardige pennen in Duitsland aan prijzen boven de 200 euro ( met identiek zelfde onderdelen !!)

Bij Luxpen gaan kwaliteit en prijs steevast hand in hand, met laagdrempelige luxepennen voor élke klant.

klik hier om de Trivalent  Rollerballversie te zien in de shop

Verder bieden we ook een stijlvolle set van de vulpen en de rollerball in een luxueuze, decoratieve doos.

Geschenkset

Omdat een mooie set ideaal is als ‘cadeauke’, hebben we de ComPENion vulpen én rollerbal in een geschenkverpakking gestoken. Dit prachtige paar wordt dé hit van het eindejaar! Het decoratieve doosje is van volhouten kerselaar, met een fluwelen vulling. Na een jaar vol commotie, trakteren we je graag op een prettige promotie.  De combinatie van beide pennen en de geschenkverpakking heeft een winkelwaarde van 205 euro. Op dit moment betaal je 170 euro voor deze prachtige set, en met 6 diamine blueblack cardridges en een extra blauwe mediumvulling als extra zit je goed voor uren schrijfpret!

2 thoughts on “Chroom en trivalent chroom: de nieuwe ” ComPeNion” wordt een glanzende droom

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *