Ontdek de “Ambassador ” lijn van Luxpen

Wist je dat bij de Vulpen de penhouder een van de belangrijkste onderdelen is?  Voor de Mystery lijn heb ik uitzonderlijk gebruik gemaakt van Rhodium plating of Titanium Gold plating.  Titanium Gold Plating is vier keer sterker dan staal en heeft daardoor een zeer lange levensduur.  En Rhodium is 10 keer zo duur als goud, verblindend en veel witter dan chroom, en is van alle metalen het meest gepolierd waardoor het blinkt als een spiegel.

Om die reden zijn Rhodium plating en Titanium Gold plating dan ook absolute top voor juwelen plating en plating voor de betere pennen.

 

 

 

 

 

 

Technische achtergrond over de penhouder

In de penhouder wordt de basis van de pen ingeschroefd.  De basis bestaat uit een gestandaardiseerd inktverdeelsysteem dat ontwikkeld werd door de Duitse pennenfabrikant. Het is aanwezig in alle duurdere en betere pennen.  Voordeel hier is dat de pen zelf uit de houder kan gehaald worden en dus ook de pen zelf kan vervangen worden.

Voor de pen zelf mogen mijn klanten steeds zelf kiezen voor ofwel de standaard inbegrepen premium Gold Bi pen of upgraden naar een originele Bock pen.  De premium Gold Bi pen is van UK makelij en hoog segment (dus geen Chinees of Taiwanees product).   De originele Bock pen is high-end kwaliteit van Duitse makelij (zie onderaan artikel voor een foto van de twee types).

Hier zie je het resultaat nadat ik pen en penhouder in het kopstuk heb gedraaid:

Let even bij onderstaande foto op de buitenschroefdraad van de pen.  Bij de meeste vulpennen van het normale Luxpen segment is de buitenschroefdraad van plastiek of nylon.  Omdat bij de Mystery lijn van Luxpen de buitenschroefdraad volledig in metaal is en bovendien dubbel, heb je minder toeren nodig om te sluiten en ‘pakt’ het ook beter en sneller.  Deze details maken van dit hogere segment een echte ervaring!


Hieronder zie je hoe de basis klaar is. Vervolgens kan het tussenstuk in de basispen geperst worden.


Omdat in de volgende stap van het proces wel een en ander kan fout lopen, is opnieuw precisiewerk vereist.  Alles moet perfect passen tot op 1/1000 van een inch.  Wist je dat het meeste werk dan ook steekt in het opschuren van het gebruikte hout?  Soms met 12 soorten schuurpapier zowel nat als droog. 

Na dan nog het drogen en polieren met de polierborstels, en het aanbrengen van de juiste crèmes en sticks dient de maat exact uit te komen op de diameter van het passtuk.

Komt dit te breed uit, dan krijg je een vervelende rand, en is het te smal geworden. Dan mag ik het in de vuilbak gooien, helaas.  

Eenmaal de body van de pen klaar is (hieronder een voorbeeld in exclusief rozenhout) dient er heel nauwkeurig aan de binnenkant  van de  koperen buis een hoek van 45% gefreesd te worden zodat alle stukken in elkaar gezet worden, en alles vlotjes en netjes in elkaar kan passen.

Eenmaal de schuine kant mooi gefreesd, kunnen alle stukken in elkaar gezet worden.  Ik hoef je niet te vertellen dat dit een zeer delicaat proces is.  Want past het niet juist, zit er een stuk los of is de buis te klein, dan kan alles barsten.

Daarom gebruik ik speciale wax en anaerobe lijm.  Dat is ‘slimme’ lijm dat zijn werk pas begint te doen als de stukken 100% in elkaar passen en er geen lucht meer voorhanden is.

Om alle stukken in elkaar te zetten oftewel “persen” heb ik een professionele penn-press gekocht omdat het met de klassieke werkbank soms nog eens durft fout te lopen.  Met een penn-press is alles netjes op één lijn gemonteerd.  

Met een hoofdbandloep en de penn-press, veel geduld en heel wat ervaring maakte ik deze exclusieve Mystery lijn van Luxpen.

Aan de achterkant wordt uiteindelijk nog een passtuk ingeperst. Daarop vijs ik de achterkantversiering.

 

En dit is het resultaat van de volledige assemblage!

 

 

Ontdek hier de ‘Mystery line’ vulpennen:
https://shop.luxpen.be/webshop/vulpennen/mystery-vulpennen.html

en ‘Mystery line’ rollerballs:

 

Mystery line: kies je eigen pen

Voor de pen zelf mogen mijn klanten steeds zelf kiezen voor ofwel de standaard inbegrepen Two Tone Premium Nib of upgraden naar Bock Type 5 iridium tip, gold plated.  Geef dit aan bij de opties in de webshop wanneer je de bestelling finaliseert.

De Two-Tone pen is gepolierd staal + een deel normaal verguld.  Dit is altijd beter dan eender welke Chinese of Taiwanese pen.  De Bock pen is van een nog betere staalsoort en is wel degelijk volledig en degelijk verguld met 23k echt goud!  Dat wil zeggen dat deze levenslang mooi zal blijven.

Mystery line is modulair

De Mystery lijn is modulair, wat wil zeggen dat ik de pennen kan ombouwen van vulpen naar rollerball en omgekeerd.  Vandaar kan het zijn dat je in de shop zowel in de vulpen afdeling als in de rollerball afdeling dezelfde pen ziet verschijnen.  Bij de vulpennen kan ook op vraag van de klant een andere penpunt gestoken worden.

Mystery line converter gratis erbij

Bij elke ‘Mystery line’ vulpen levert Luxpen nu ook een ‘Premium Converter’.   Hiermee kan je de pen vullen door middel van een inkpot.  Deze converter komt van de pennenonderdelen fabriek Schmidtt uit Duitsland en is 100% “made-in-Germany”.
 
De converter is gemaakt van hoogwaardige heldere Acryl.  Binnenin (zie foto detail hieronder) is een dubbele rubberen pakking om lekken te voorkomen.


Ik raad steeds aan om eerst je pen te leren kennen en zeker te starten met de bijgeleverd inkt cartouche. Je krijgt er alvast een gratis ‘Royal blue cartouche’ bij van het merk ‘Kaweko – Made in Germany since 1883’.

Na een zestal weken krijg je dan een apart instructiefilmpje toegstuurd over hoe je het best werkt met een converter zodat dit een positieve ervaring is voor je.  Ook in de keuze van de inkt kan ik je verder adviseren. Zo geef ik bijvoorbeeld tips om te verhinderen dat de inkt opdroogt in je pen.

Ontdek hier de ‘Mystery line’ vulpennen:
http://shop.luxpen.be/webshop/vulpennen/mystery-vulpennen.html

en ‘Mystery line’ rollerballs:
http://shop.luxpen.be/webshop/rollerball-pen.html

10 replies
 1. Jean Marie
  Jean Marie says:

  Al na enkele jaren uitgroeien tot een ware specialist in het vak … knap werk Laurent ! Er ontbreekt alleen nog een foto van jou met jouw hoofdbandloep 🙂
  Groetjes
  Jean Marie

  Reply
 2. Gina Huys
  Gina Huys says:

  Amai ziet er een heel secuur uit om alles op zijn plaats als puzzelstukjes te krijgen en dit uit heel natuurlijke materialen en alles artisanaal prachtig , met liefde gemaakt

  Reply
 3. anny
  anny says:

  Als ik dit lees,is dit toch wel heel fijne werk,pure meditatie.
  Waardoor je nog meer tot prachtige ideeen gaat komen.

  Wat staat ons nog te wachten?

  Nen dikke proficiat!!

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*