De Luxpen “Oxford Classic” reeks: minimalistisch & krachtig

Wist je dat de Engelse universiteit van Oxford enkele zeer beroemde schrijvers voortbracht?  Denk maar aan Lewis Carroll, JRR Tolkien en Oscar Wilde. In de Oxford Classic studierichting schreef men jarenlang met een stijlvolle vulpen in de klas. Om die reden heb ik mijn nieuwste pennenreeks “Oxford Classic” genoemd.  Bij het ontwerp heb ik onderdelen gebruikt die enkel van topkwaliteit zijn en ben ik gegaan voor minimalisme met een krachtige uitstraling.  In dit artikel zie je in detail de Oxford Classic in zwarte eboniet.

De Oxford Classic reeks komt in drie verschillende houtsoorten en ook in zwarte eboniet.  De houtsoorten zijn Moeras Kauri (Swamp Kauri), Macasar Ebben en Buxus.  Hieronder zie je in detail de Oxford Classic in zwarte eboniet.

Oxford Classic (zwarte) Eboniet in detail

Met minimalisme herleidt men dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie.  Door het krachtig neerzetten van iets dat een eenvoudige vorm lijkt, probeert de maker de essentie van zijn ontwerp uit te beelden.  Spreekt deze stijl je aan?

Bij het maken van de “Oxford Classic” penkop heb ik de minimalistisch krachtige uitstraling van de pen doorgetrokken. De “nib” of penkop is speciaal gemaakt door de bekendste penfabrikant  Bock uit Duitsland.  Om het karakter van de pen helemaal af te maken heeft Bock het merk niet op de penkop gedrukt en het zelf perfect gepolierd.

Hierdoor komen we tot de essentie van de dingen.

 

Penonderdelen van de Oxford Classic lijn

Deze penonderdelen zijn volledig gemaakt in het speciale Stainless Steel 303.  Dit materiaal is zeer degelijk en de volle metalen inox 303 onderdelen worden gemaakt door een gespecialiseerde firma in Conventry in Engeland.

Inox 303 is de machineversie van de normale inox 304.  Door zwavel en fosfor toe te voegen bekomt men een inox dat kan bewerkt worden door machines. Met 304 inox lukt dat niet, omdat het veel te stug is.  De inox 303 kan je mooi plooien en polieren, en het is niet magnetisch.

Voor de kenners is de samenstelling als volgt: 304 is 18/8 Cr/Ni .  303 is 18/9.

Ni 9/00
Cr 18.00
Fe Balance
Si 1.00
Mn 2.00
C 0.120
P 0.040
S 0.030

Ook de binnendraad van de pen is Stainless Steel 303 in plaats van gewoon plastiek of nylon.

 

Een staaltje van degelijkheid en duurzaamheid

De body van deze pen is gemaakt uit eerste keus eboniet.  Meer over eboniet kan je hier lezen.  Voor de Oxford Classic koos ik top Japanse kwaliteit die net iets beter is dan de Duitse Eboniet.

Wist je dat Luxpen deze eboniet aankoopt bij dezelfde fabriek in Japan waar ook Dupont en andere grote merken hun materiaal halen?  😉  Door mijn jaren ervaring in zaken doen met Japan heb ik daar de juiste contacten.

Onderdelen

Je ziet dat de clip is verwerkt binnenin de cap.  Alle onderdelen, zoals de eboniet, zijn afgedraaid met de hand tot op 1/1000 duim (inch).  Alle maten en boren zijn in Engelse maten in dit high-end segment. Je wil niet weten hoeveel speciale boren en passtukken ik hier in mijn atelier liggen heb…   😉

 

In dezelfde gedachtengang heb ik gekozen om bij deze pen de beste converter aan te bieden die er op de Duitse markt is. Deze is van het merk Schmidt. Met een converter kan je inkt optrekken uit een inktpot.

 

Er is gewoon geen betere, zodat deze pen er helemaal mag zijn!

Ook in rollerball

Deze Oxford Classic Ebonite pen wordt niet alleen als vulpen aangeboden, maar ook in rollerball-uitvoering. Ook bij de rollerball krijg je de beste vulling die op de markt is: de SCHMIDT Safety ceramic roller 888F.  Je zal het zien, dit is een genot om mee te schrijven.

 

Laat je verleiden…

Een stijlvolle body verkrijgbaar in diverse materialen: Zwarte Ebonite Vulpen – Old Buxus Rollerball – Swamp Kauri Vulpen – Macasar Ebben Rollerball (deze staat hier niet op foto).

Welke uitstraling verkies jij?  Laat het even weten in de reacties hieronder.  Ik lees het graag!

NU TE KOOP IN DE SHOP (zéér beperkte oplage!) www.shop.luxpen.be
(Stuur gerust een e-mail naar laurent@luxpen.be)

NU TE KOOP IN DE SHOP (zéér beperkte oplage!) www.shop.luxpen.be
(Stuur gerust een e-mail naar laurent@luxpen.be)

 

7 replies
 1. Reymen
  Reymen says:

  graag prijs voor de onderste pen op de foto….ik denk oxfort classic in Swamp Kauri maar ken de houtsoort niet echt…

  Reply
 2. huys gina
  huys gina says:

  hallo Laurent deze luxe pennen stralen weer vakmanschap uit , ze zien er zeer elegant uit ook mooi design ;

  Reply
  • Laurent
   Laurent says:

   Dank U Gina… Ze komen volgende maand nog in andere exclusieve houtsoorten. Ik verwacht hout vanuit the swamps in UK. Ook duizenden jaren oud..Spannend

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*