Februari: Correspondentiemaand

23 januari is de Dag van het Handschrift, maar een dikke week later volgt reeds de start van de Internationale Maand van de Correspondentie (International Correspondence Writing Month of kortweg InCoWriMo). Tijd om te schrijven, Luxpen is voor!

Februari, een maand om volop te schrijven

In februari is het Internationale Maand van de Correspondentie.
Doel van InCoWriMo (International Correspondence Writing Month) is dat je tijdens deze maand elke dag met de hand een brief, (post)kaart, nota of dergelijke schrijft en dit met de post verstuurt of persoonlijk afgeeft. Je hoeft geen kalligrafisch meesterwerk te produceren; het geeft niet als je hanepoten krabbelt, zolang het maar duidelijk leesbaar is. De regels zijn ook niet al te streng. Je mag best een dagje overslaan als je de dag daarop twee brieven schrijft.

Naar wie moet je schrijven?

Dat mag je zelf kiezen. Natuurlijk denk je eerst aan je vrienden en familieleden, maar waarom zou je niet eens een briefje schrijven naar een vreemdeling?

Als je vindt dat iemand in je buurt een mooie rozentuin heeft, grijp dan je kans om hem dat te laten weten. Bedient de dame in de groentewinkel je steeds met een lieve glimlach? Stel je voor hoe ze zal stralen als je haar een kattebelletje in de hand drukt waarin ze kan lezen hoe graag jij bij haar winkelt.

Misschien heb je al jaren niets meer gehoord van iemand waarmee je vroeger goed bevriend was. Of mogelijk had je op school een favoriete leerkracht.

Zoek het niet te ver! Bezorg je wederhelft eens een handgeschreven liefdesbrief.

Weet je niet zo heel goed hoe te beginnen?

Als je goed Engels kan, raadpleeg dan de Vragen & Antwoorden van InCoWriMo. Ze hebben zelfs een filmpje om je te inspireren en op weg te helpen.

 

schrijven brief

Schrijf je mee?

Ik ga in elk geval meedoen. Hoewel… Elke dag vind ik toch wel wat veel. Omdat ik er als pennenmaker voor zorg dat anderen schrijven, maak ik mezelf wijs dat ik wel een beetje mag sjoemelen. Om de twee dagen ga ik een briefje schrijven!

 

Doe jij ook mee? Schrijf een e-mailtje naar laurent@luxpen.be met de belofte om in februari minimaal 10 kaartjes, briefjes of iets dergelijks te schrijven.
Je kan die belofte natuurlijk ook eigenhandig schrijven, de tekst inscannen en me per e-mail sturen.

Zoals gezegd help ik jou dan bij jouw voornemen. Koop je een vulpen of rollerball voor deze actie, dan krijg je niet alleen 10% korting, maar ook nog 6 premium vulpen-vullingen van Diamine (the best there is) of twee rollerball-vullingen. Gebruik de kortingscode LPN10 bij je bestelling.

Laat die briefjes maar komen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*