Luxpen voor ouderwets goede kwaliteit

We worden door digitale overkill omringd, Facebook hier, QR-codes daar, zelfs tax-on-web om onze belastingsaangifte in te vullen. En net nu we die overstap met succes gemaakt hebben, grijpen we terug naar artikelen van vroeger. Luxpen kiest bewust om kwaliteit te leveren.

Dan mag de kwaliteit van een CD haarzuiver zijn, wie nog vinylplaten heeft liggen, prijst zichzelf een gelukkig persoon. Wijs is degene die zijn vroegere Kodak met rolfilmpje niet heeft ingeruild voor een digitaal fototoestel met miljoenen pixels. Heb jij nog zo’n platte blikken doos met kleurpotloden van Caran d’Ache liggen? Dat heeft toch meer charme dan plastieken markeerstiften, en ze drogen nooit uit. Snuif er eens aan. Dat hout ruikt naar leven!

Sommige van die dingen zijn al vijftig, zeventig, zelfs tachtig jaar oud, en ze doen het nog uitstekend. Ze werden gemaakt met de bedoeling een leven lang mee te gaan.

Terug naar vroeger is een fenomeen van alle tijden. We hunkeren naar onze jeugd die zoveel eenvoudiger leek. Toen was er maar één Sinterklaas, die van de Innovation in Antwerpen. Onze ouders lazen ons voor uit Woutertje Wipneus, Pietje Bell, Tiny… We speelden op straat met een blikken doosje als voetbal, of we zochten steentjes om te bikkelen. Vuil worden was normaal; tv’s en telefoons een rariteit.

Grote merken spelen in op de terug-naar-vroeger & anti-wegwerptrend. Staedler gaat met het merk Premium fijne en luxueuze schrijfinstrumenten op de markt brengen. Pelikan introduceert de Souveran, en Waterman probeert met de Carène een graantje mee te pikken.

Als ik nu zou beweren… Ook Luxpen gaat mee op deze markt door mooie pennen aan te bieden in hout en met hoogwaardige onderdelen… dan ga jij grinniken, dat weet ik zeker. Omdat je weet dat Luxpen hier al van in het begin bij was. Sinds 2013 produceer ik “ouderwets goede” pennen van hout dat warm aanvoelt, vaak met een eigen historie. Mijn pennen hebben een sierlijk uiterlijk, minimum IPG-kwaliteit en hoog gekwalificeerde Bock nibs. Dat zijn geen wegwerpspullen, maar robuuste artikelen met een stijlvolle uitstraling, waar je jaren lang plezier aan beleeft.

In onze dagelijkse wereld vol digitaal geweld doet schrijven met een mooie pen je wegdromen naar de wereld van vroeger toen alles zoveel simpeler was.

Er zijn enkele nieuwe modellen bij die de moeite lonen in de reeks ” Ambassador ” 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*